Odată ce a fost rostit marele “DA”, tinerii logodiți se pot pregăti de cea mai mare provocare a vieții lor, respectiv de organizarea nunții. Fiind pentru prima dată puși în fața unei astfel de situații, viitorii miri vor fi nevoiți să găsească cele mai potrivite idei și să le materializeze ca atare pentru a face ca evenimentul lor să fie unic.

Aspectele ce trebuie avute în vedere în această privință sunt nenumărate și tocmai din acest motiv, de cele mai multe ori, unele dintre ele ajung a fi omise. Nu este o problemă prea mare dacă am uitat să aplicăm un anumit detaliu de decor sau am uitat de un invitat care era oricum mai îndepărtat. Cele mai importante aspecte care trebuie respectate cât mai corect și organizate cât mai devreme sunt cele care aduc un aport esențial în întreaga desfășurare a evenimentului.

Rezervarea bisericii și a restaurantului

Este indicat că acest lucru să se facă cel mai repede pentru a fi siguri că locul și persoanele de care ai nevoie vor fi disponibile și că nu vei fi obligat să modifici data propusă inițial. Biserica constituie o parte indispensabilă din cursul firesc al desfășurării ceremoniei, însă restaurantul nu chiar.

În perioada sezonului cald, foarte multe persoane se orientează către organizarea petrecerii în aer liber, în anumite zone din natură. Această alegere este una foarte inspirată pentru că asigură un decor absolut fermecător, iar toate detaliile capătă o grație aparte. Singurul dezavantaj ar putea fi cel financiar care se dovedește a fi puțin mai costisitor decât evenimentele clasice.

Ținutele mirilor

Rochia de mireasă presupune o lungă căutare și o grea putere de decizie. De aceea, momentul în care este recomandat să începi alegerile trebuie să fie unul cu mult timp înainte. Odată ce ai stabilit data și tematica evenimentului, vei ști precis către ce model să te orientezi.

Este necesară o armonizare vizuală în ținuta mirelui cu rochia de mireasă. Deși la prima părere poate părea ceva nesemnificativ, este bine de știut că sunt anumite detalii care ar trebui să se găsească în ambele ținute, precum și anumite tonuri sau nuanțe care să se asocieze complementar. Perioada actuală dictează un stil mai complex pentru rochia de mireasă, nu mai rămâne albul imaculat alegerea de top, ci surprinderea unor particularități mai sclipitoare care pot fi completate discret de anumite elemente cuprinse în costumul de mire.

Verighetele reprezintă o parte esențială care se încadrează tot în această categorie. Sunt numeroase criterii de care ar trebui să se țină cont în momentul alegerii acestora, dar cele mai importante sunt cele legate de preferințe și gusturile celor doi.

Angajarea fotografului

Acest moment este menit a surprinde o mare încărcătură emoțională, atât din partea mirilor, cât și a celor prezenți. Fotografiile vor reprezenta suportul material ce vor păstra vii toate imaginile de la acea dată. De aceea, este extrem de importantă că atunci când alegi pentru acest eveniment un fotograf Bucureșți sau orice altă zona din țară să te consulți, inițial cu el asupra unor aspecte, să observi dacă aveți aceeași înclinație, mai exact dacă fotografiile pe care acesta ți le va oferi se vor încadra în profilul tău de așteptări.

Muzica

Este binecunoscut faptul că la un astfel de eveniment mâncarea și muzică sunt principalele elemente care redau atmosfera plăcută pentru invitați. Iar pentru că aceștia să se distreze cât mai mult și să rămână cu un gust plăcut legat de acest eveniment, este important să ții cont de anumite reguli în ceea ce privește alegerea celor care se ocupă cu asigurarea fondului muzical al petrecerii.

Muzică ce se va auzi trebuie să corespundă gusturilor celor care vin, așa că renunță puțin la subiectivism și gândește-te către ce gen de muzică tind cei mai mulți dintre invitați. De asemenea, există problema alegerii între formație și dj, cea din urmă fiind mai profitabilă din punct de vedere financiar. Cele mai recomandate sunt formațiile pentru că oferă o interpretare anume cu improvizații diverse și mai ales cu un spectacol coregrafic.

Decorul

Este foarte important bun gustul și simțul rafinamentului în organizarea nunții. Imaginea oferită de decorul petrecerii asigură o parte esențială din ceea ce înseamnă o bună dispoziție și o stare adecvată momentului.

Există numeroși specialiști la care ai putea apela pentru a nu risca să comiți o eroare ce te-ar putea costa destul de mult. Aceștia îți vor prezența care sunt cele mai în tendințe stiluri către care te-ai putea orienta și cum să combini corespunzător culorile ce marchează decorul cu anumite detalii, precum invitațiile de nuntă sau alte accesorii necesare evenimentului.

Orice nuntă trebuie să asigure un minimum de originalitate care să păstreze ceva specific fiecăruia, însă anumite aspecte trebuie să corespundă similar și altor evenimente de acest gen, motiv pentru care este recomandat să te inspiri și de la alte astfel de ceremonii care au excelat.