Erling Haaland este, la 20 de ani, unul dintre cei mai căutaţi tineri fotbalişti din lume. Atacantul Borussiei Dortmund este dorit de mai multe cluburi uriaşe din Europa, iar transferul său este tot mai aproape.

Manchester United forţează transferul lui Erling Haaland
Atacantul norvegian a ajuns la actuala echipă în urmă cu un an, pentru 20 de milioane de euro, iar acum transfermarkt îl evaluează pe jucător la nu mai puţin de 100 de milioane de euro! Cea mai spectaculoasă creştere în ultimul an.

Manchester United se luptă cu şanse reale la titlu în Premier League, pentru prima dată din sezonul 2012/2013 încoace, atunci când a şi reuşit să se încoroneze pentru ultima oară. Iar Ole Gunnar Solskjaer ştie că un atacant de clasă mondială este exact ce îi lipseşte, în condiţiile în care Martial este departe de cea mai bună formă, iar Cavani nu mai are vârsta la care poate evolua la nivel înalt meci de meci, mai ales în condiţiile în care programul este extrem de comprimat.

Conaţionalul lui Solskjaer, Erling Haaland, este văzut drept omul perfect pentru titlu pe Old Trafford, scrie presa engleză, care anunţă că Manchester United va forţa transferul tânărului atacant norvegian.

Deşi oficialii lui Dortmund susţin că nu se gândesc la o despărţire, Erling Haaland va fi lăsat să plece pentru „preţul corect”. În ianuarie 2020, în momentul în care atacantul a semnat cu actuala echipă, agentul său, Mino Raiola, a stabilit un acord cu oficialii clubului german. Această înţelegere prevede ca Haaland să poată pleca în 2022 pentru 75 de milioane de euro. O sumă care în urmă cu un an a fost pe placul Borussiei Dortmund, dar care acum pare mică, având în vedere”explozia” norvegianului. Manchester United nu mai are însă de gând să aştepte şi va forţa super transferul în această iarnă.

Erling Haaland revine pe teren

Citeste si...
Scandal la Manchester United

Erling Haaland are 17 goluri în 14 meciuri în acest sezon, în toate competiţiile. În Champions League are deja 6 reuşite în 4 partide şi este cel mai tânăr jucător care a ajuns la cota 16 în cea mai importantă competiţie internaţională intercluburi. A avut nevoie de doar 12 partide, spre deosebire de Van Nistelrooy, care deţinea recordul, şi care înscrisese 16 goluri în primele 19 meciuri.

Accidentat în decembrie, Erling Haaland este aşteptat să revină pe teren chiar azi, în partida pe care Borussia Dortmund o dispută cu Wolfsburg, în Bundesliga. 

„Haaland este un jucător crucial pentru noi, nu doar pentru golurile pe care le înscrie, ci şi pentru prezenţa sa pe teren.”, a afirmat antrenorul Edin Terzic.