Până în prezent 103 generali şi amirali turci, reprezentând o treime din numărul total al generalilor din armata turcă, au fost arestaţi în cadrul anchetei asupra loviturii de stat eşuate în Turcia.

Conform Anadolu, care a dat publicităţii o listă detaliată cu numele persoanelor reţinute, aceştia sunt ofiţeri superiori care provin din armata aerului, terestră şi marină din toată ţara. Ei sunt suspectaţi că au luat parte la puciul eşuat, care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă şi s-a soldat cu cel puţin 290 morţi, conform unui bilanţ oficial.

Autorităţile turce şi-au înmulţit raziile, arestând militari şi magistraţi suspectaţi că ar fi apropiaţi predicatorului Fethullah Gulen, ex-aliat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan care îl acuză că este instigatorul puciului.

Citeste si...
Erdogan: ”A fost un dar de la Dumnezeu. Așa putem curăța armata”

În total, armata turcă numără 359 de generali şi amirali, potrivit agenţiei de presă ruse TASS.

Pe de altă parte, ministrul de interne a demis 30 de guvernatori de provincii, o treime din numărul total al acestora. Au mai fost demişi şi 43 de inspectori civili. În total, 9000 de angajaţi ai Ministerului de Interne au fost eliberaţi din funcţii.