Compania Facebook are noi probleme. Compania va fi dată în judecată într-un proces colectiv în Statele Unite pentru că ar fi colectat și stocat ilegal datele biometrice a milioane de utilizatori, fără acordul acestora.

Decizia expune Compania Facebook la posibile despăgubiri în valoare de miliarde de dolari către utilizatorii din Illinois, cei care au intentat procesul, în 2015, acuzând companiia de încălcarea legii referitoare la confidențialitatea informațiilor biometrice.

Facebook ar fi realizat acest lucru prin intermediul funcției de sugestii tag, ce a permis utilizatorilor să își recunoască prietenii de pe Facebook din fotografiile încărcate anterior.

Nu este prima dată când compania de social media este criticată de parlamentari și de autoritățile de reglementare din cauza practicilor imorale privind viața privată. Luna trecută, Facebook a acceptat să plătească o amendă-record de 5 miliarde de dolari pentru a închide o altă investigație referitoare tot la confidențialitatea datelor.

Citeste si...  Iată câți oameni vor avea voie să stea la o masă, după redeschiderea restaurantelor