Life, Stiri

Epilarea înghinală cu ceară sau cu lama de ras?

epilat-crop-644x416

Sezonul vacanţelor deja a început, iar pregătirea pentru plajă include neapărat şi epilarea zonei inghinale. Fie că preferaţi să vă păstraţi pubisul cu un aspect cât mai… natural sau, dimpotrivă, doriţi să nu mai aveţi niciun fir de păr în acea zonă, porţiunea inghinală tot trebuie…toaletată, mai ales că – dincolo de linia slipului – ea este expusă tuturor celor cu care vă aflaţi la plajă.

Aşadar, fie că vorbim de epilarea pubiană sau doar de epilarea inghinală, procedeul trebuie efectuat, iar una dintre marile dileme ale femeilor din ziua de azi constă în alegerea celei mai bune metode de epilare.

Laserul şi epilatorul, mai puţin folosite

Fără îndoială, cea mai eficientă metodă de epilare este cea „definitivă”, efectuată cu laser sau cu IPL (lumină intensă pulsată). Am pus ghilimelele, deoarece procedeul nu garantează îndepărtarea permanentă a firelor de păr nedorită, termenul „definitiv” venind mai mult de la intervalul foarte mare de timp până când părul va creşte din nou. Tocmai acest interval destul de îndelungat face ca această metodă să fie una eficientă, însă destul de costisitoare.

O altă variantă ar fi folosirea epilatorului. Această variantă, mai ales pentru zona pubiană, este foarte dureroasă, de aceea este preferată de puţine femei pentru epilarea inghinală. Aşa se face că tot „clasicele” ceară şi lamă sunt cele mai des utilizate. Dar care metodă e mai bună? Care e mai sănătoasă? ziarulring.ro vă prezintă câteva dintre avantajele şi dezavantajele fiecarei dintre cele două metode de epilare inghinală, cu ceară sau cu lama.

Epilarea cu ceară – Avantaje:

– firul de păr începe să apară din nou, de sub piele, la un interval rezonabil de timp, două sau chiar trei săptămâni, dacă părul este smuls din rădăcină şi nu rupt

– pielea nu va fi iritată, iar firele vor creşte fără a genera mâncărimi sau iritaţii

– în timp, firele vor fi mai subţiri

Dezavantaje:

– este o metodă dureroasă

– intervalul de câteva săptămâni pâna la creşterea noilor fire de păr are şi dezavantaje, dar şi lungimea optimă la care trebuie să ajungă firul de păr pentru a fi supus unui nou proces de epilare cu ceară, determină momente când rişti să fii surprinsă neepilată de către un eveniment neprevăzut, de o invitaţie-surpriză la plajă sau chiar de o partidă de amor neaşteptată.

– metoda este destul de „brutală” cu pielea, provocându-i inflamaţii care pot prinde bacteriile sub piele, iar de aici se poate ajunge la infecţii şi la alte situaţii neplăcute: infecţii cu stafilococi care determina foliculita (boală de piele caracterizată prin apariţia unor băşicuţe infectate la rădăcina unui fir de păr), creşterea părului sub piele, cellulitis (infecţie care provoacă inflamarea severă a straturilor subcutanate ale pielii)

– necesită destulă îndemânare, de aceea e de preferat să apelezi la serviciile unui salon de cosmetică, procedeul fiind mai dificil de efectuat singură, acasă Epilarea cu lama Avantaje – este nedureroasă – este o metodă extrem de rapidă, durează maxim 20 de minute şi, astfel, nu iroseşti timpul pe la saloanele de cosmetică

– se execută extrem de uşor, sub duş, având avantajul că poţi avea aspectul „fresh” oricând doreşti, netrebuind să mai aştepţi ca firul să aibă o anumită lungime pentru a fi epilat din nou

Dezavantaje:

– noile fire de păr cresc mai repede, ele apărând din nou după 3-4 zile.

– dacă eşti neatentă, poţi să te tai, chiar şi fără să realizezi acest lucru pe moment.

– pielea rămâne uşor iritată după trecerea lamei, iar creşterea noilor fire de păr va genera mâncărimi sau iritaţii în zonă.

În încheiere, e cazul să demontăm un mit: după epilarea cu lama de ras, firele de păr nu cresc nici mai dese, nici nu se îngroaşă! Ele doar cresc mai repede decât în cazul epilării cu ceară.

 

blank