Vizita neaşteptată la Satu Mare a pastorului din Bistriţa înainte de a fi omorât rămâne sub semnul întrebării.

intalnirea-secreta-a-pastorului-inainte-de-a-fi-ucis-33263-1Cu cine trebuia să se întâlnească pastorul? Şi de ce şi-a luat fiul cu el în călătoria secretă către Satu Mare?

Deznodământ sinistru în cazul pastorului ucis cu sânge rece săptămâna aceasta. Presupus a fi rămas peste noapte la centrul de copii de care se ocupa, Adrian Blaga, pastor asistent la Biserica Americană Calvary Chapel din Bistriţa, a fost găsit împreună cu fiul său în apropierea comunei Aciua, într-un Volkswagen Transporter alb incendiat.

Atât Blaga (39 de ani), cât şi fiul său, Timotei, în vârstă de numai 9 ani, au avut parte de o moarte violentă, cauzată de multiple tăieturi în zona gâtului. Cei doi, însă, nu prezentau semne de opunere în faţa atacatorilor.

Ipotezele vehiculate au fost multiple, de la bani la răzbunare. O echipă de anchetatori a descoperit că pastorul retrăsese de curand din bancă o sumă mare de bani, ceea ce a făcut ca jaful să pară iniţial un motiv suficient pentru tragedia ce urma să se producă.

Maşina în care au fost găsiţi cei doi, însă, avea numere de Bistriţa Năsăud, aşadar nici ipoteza unei răzbunări nu poate fi exclusă. Ulterior, vehiculul a fost incendiat, dar potrivit Anei Petric, Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Satu Mare, “interiorul maşinii a fost într-adevăr incendiat, dar cadavrele nu au fost arse”, fapt ce ridică noi semne de întrebare.

Ce căuta pastorul Adrian Blaga, împreună cu fiul său, în apropierea oraşului Satu Mare, nimeni nu ştie. Potrivit soţiei pastorului, acesta trebuia să rămană în seara respectivă în centrul de copii pe care îl administra, dar aparent planurile s-au schimbat, ajungând la Satu Mare, unde se credea că voia să caute un loc de tabără pentru tinerii enoriasi sau pentru copiii străzii.

O întâlnire neaşteptată însă a schimbat planurile pastorului Adrian Blaga. Nimeni nu ştie cu cine s-au întâlnit cei doi sau de ce, dar decizia de a pleca la Satu Mare a avut un preţ mult prea scump pentru pastor şi fiul său. (D.A.)