Școlile şi grădiniţele din Capitală și din județul Ilfov vor fi închise luni şi marţi din cauza condiţiilor meteo. Anunțul a fost făcut de primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Hotărârea a fost luată în urma unei consultări cu ministrul Educației, cu inspectorul școlar șef al București și cu câțiva directori de școli.

„Am luat decizia și cu domnii primari de sectoare ca luni și marți să nu fie deschise grădinițele, creșele, școlile și liceele, deoarece informațiile pe care le-am primit de la specialiștii în meteorologie arată faptul că luni, marți și chiar miercuri dimineață va fi ger năprasnic, în jur de minus 20 de grade, pericol pentru copii, profesori, părinți, pericol de îmbolnăviri, pericol de accidente. Chiar dacă în Capitală se va putea circula, pentru că se acționează în continuare și în această noapte, și sâmbătă, și duminică și circulația va fi permisă, este vorba de ger năprasnic, condiții meteo dificile”, a declarat Gabriela Firea la Centrul de comandă al Poliției Municipale.