Diario Extra, o publicaţie din Costa Rica, a difuzat recent un articol intitulat „Românii fugari aleg Costa Rica drept refugiu”, făcând referire la Elena Udrea, despre care jurnaliştii scriu că este „o femeie foarte controversată în ţara ei”, precizând că este fost ministru, acuzată de corupţie. Articolul aminteşte şi de Alina Bica.

„Costa Rica şi Madagascar sunt separate de mii de km şi de multe ore de zbor cu avionul dar au o particularitate care atrage românii care vor să fugă de justiţia din ţara lor: niciuna nu are tratat de extrădare cu România”, scrie Diario Extra, citat de digi24.ro.

Jurnaliştii vorbesc despre cazul Elenei Udrea, fost ministru al Turismului, acuzată de trafic de influenţă, care a cerut azil politic în Costa Rica. Articolul nu cuprinde noutăţi, ci doar informaţii preluate din presa românească, referitoare la acuzaţiile aduse lui Udrea şi Bica.

Citeste si...  Primarul general Gabriela Firea reacție după ce a trecut moțiunea: „Trei luni de coșmar”

Materialul este mai degrabă unul de tip tabloid, cu două fotografii ale lui Udrea dintr-un pictorial cunoscut, precum şi o imagine în care politicianul este în costum de baie. „Elena Udrea este o femeie foarte controversată în ţara ei” este mesajul care însoţeşte fotografiile respective.