Elena Udrea deţine în Bucureşti un hotel de patru stele. Fostul ministru, aflat în detenţie în Costa Rica, are 25% din Hotelul Griviţa, o clădire istorică, unde a trăit George Enescu şi a murit Hericlea Darclee.

 

Elena Udrea a avut o avere impresionantă care s-a evaporat în mare parte din momentul în care au apărut problemele penale iar procurorii i-au pus sechestru. Totuşi, în utlima declaraţie de avere, completată în ianuarie 2017, Udrea apare cu o sumă frumuşică provenită dintr-un contract de chirie: 142.500 lei.

Imobilul închiriat de Udrea se află pe Calea Griviţei, nr 130, într-o clădire ridicată în 1905. Iniţial, aici a fost Hotel Bratu, apoi imobilul şi-a schimbat proprietarul şi a devenit Hotel Griviţa iar din 2011 s-a alăturat lanţului hotelier Eurohotel, deţinut de omul de afaceri Dorin Cocoş.

Fostul soţ al Elenei Udrea a avut 50% din clădire iar la divorţul de fosta ”blondă de la Cotroceni”, aceasta s-a ales cu un sfert. În 2014, Udrea a încheiat un contract de închiriere, afacerea fiind în prezent administrată de altcineva.

Chiar şi achiziţia hotelului are o poveste. Elena Udrea a povestit că şi-a sunat soţul când a văzut la un post de televiziune că urmează o investigaţie legată de afacerile familiei fostului ministru. ”După câteva ore, îmi trece prin minte să îmi sunt totuşi soţul şi să-l întreb dacă a mai făcut vreo investiţie în ultima perioadă. Şi soţul îmi spune că da, a reuşit până la urmă să cumpere, după negocieri lungi despre care în treacăt îmi amintise acum câteva luni, fostul Hotel Griviţa”, spunea Elena Udrea în 2012.

Citeste si...  Elena Udrea - Sebastian Ghiţă, schimb incendiar de SMS-uri

Hotel Griviţa din Bucureşti locul în care a locuit o bună perioadă de vreme George Enescu. Acesta nu a avut niciodată o locuinţă în Bucureşti aşa că a ales să închireze cu ziua un apartament situat în această clădire, pentru că era foarte aproape de Gara de Nord.

Şi soprana Hariclea Darclee şi-a petrecut ultimii ani din viaţă aici. Hotelul apare şi în scrierile autorului spaniol Josan Hatero, care după ce a fost cazat aici a descris locaţia ca o ”magherniţă”.
Şi cum orice hotel istoric trebuie să aibă în ”palmares” o crimă, şi la Griviţa s-a petrecut una. La începutul anilor `90, în camera 221 a fost descoperit trupul neînsufleţit al prahoveanului Gheorghe Cristea. Acesta era semi-dezbărcat şi avea multimple răni provocate de un corp ascuţit. Camera fusese închiriată de un anume Gheorghiţă Onofrei, care nu a fost identificat nici până astăzi.