Politic, Stiri

Elena Udrea, moștenitoarea lui Băsescu. Dosar de candidat la prezidențiale 2014

Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, propune o „Românie Frumoasă” și susține că va fi un președinte activ și curajos.

clipboard01_481-465x390

România frumoasă” este conceptul în jurul căruia s-a construit programul prezidențiabilului PMP, Elena Udrea. „România frumoasă este țara în care fiecare român își dorește să trăiască. România frumoasă este țara în care oamenii au motive să zâmbească pe stradă”, se arată în programul Elenei Udrea.

Obiective

Prezidențiabilul PMP și-a propus, dacă ajunge la Cotroceni, să continue politicile președintelui Traian Băsescu, iar profilul său este conturat în jurul unor concepte cheie: activ, implicat, puternic, serios, muncitor și loial.

Astfel, Elena Udrea vrea revizuirea Cons ti tuției, un Parlament unicameral, cu 300 de deputați și susține descentra l i zarea, proiecte promovate și de Traian Băsescu. „După 10 ani cu președintele Traian Băsescu, 10 ani în care au pornit reforme importante pentru țară, cred că România este la momentul la care are nevoie de un președinte puternic, implicat, un președinte care să nu facă niciun compromis de dragul propriei imagini sau pentru binele lui, un președinte care să nu depindă de baroni locali, de moguli de presă”, a spus Elena Udrea.

În plus, Udrea a spus că va susține aplicarea procedurii confiscării extinse sau adoptarea Codului de conduită al parlamentarilor.

De asemenea, Elena Udrea vrea ca miniștrii să nu mai poată fi desemnați din rândul parlamentarilor, evitând astfel ca Parlamentul să decidă vinovăția sau nevinovăția acestora.

Udrea crede că este timpul pentru o femeie președinte

În plus, susține Elena Udrea, președintele României trebuie să practice o politică pragmatică și realistă, dar care să aibă în vedere implicarea femeilor în toate politicile și la toate nivelurile de decizie ale societății românești. „Eu cred că este timpul pentru o femeie Președinte al României”, a mai spus Udrea.

Potrivit programului său, politica externă a prezidențiabilului PMP se bazează pe 3 piloni: parteneriatul Strategic cu SUA, apartenența la NATO și creșterea rolului în cadrul Alianței, susținerea unei Europe solidare și integrate.

În ceea ce privește relația cu Republica Moldova, Elena Udrea a afirmat că va milita deschis pentru unirea țării noastre cu statul vecin.

În privința măsurilor economice, Elena Udrea își propune să creeze locuri de muncă prin investiții guvernamentale, să crească rata de ocupare în rândul tinerilor, reducerea dependenței energetice, adoptarea monedei euro și utilizarea mult mai eficientă a bugetului UE și a fondurilor europene pentru proiectele majore de investiții în infrastructură, educație, cercetare- inovare, energie, îmbună tățirea mediului de investiții și creșterea absorbției fondurilor europene.

Elena Udrea mai susține și reforma educației, a sănătății și a sistemului de pensii.

Președinte-curajos

Liderul PMP vrea să fie „un președinte puternic, curajos, care să nu fie manipulat de baronii locali, care să impună respectarea interesului oamenilor, care să respecte independența Justiției, Constituția și care să continue procesele de modernizare demarate în ultimii 10 ani”. Elena Udrea a mai susținut că vrea să fie un președinte mai bun decât Traian Băsescu, precizând însă că viitorul șef al statului va avea o misiune ceva mai ușoară pentru că nu va mai fi în situația de a duce „bătăliile” pe care le-a dus acesta. Deși se recomandă drept luptătoare, ea spune că o femeie ar aduce și multă diplomație la Cotroceni.

Bila albă

În calitate de ministru al Dezvoltării, a realizat peste 6.000 de proiecte finanțate din fonduri europene sau de la bugetul de stat și a condus un minister campion la absorbția de fonduri europene.

Bila neagră

Problemele cu legea ale fostului său soț, Dorin Cocoș, arestat preventiv în dosarul Microsoft și om de afaceri controversat i-au creat dintotdeauna probleme majore Elenei Udrea .

CARTE DE VIZITĂ- ELENA UDREA prezidențiabil PMP

Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, a intrat în atenția publică, atunci când a fost desemnată șef al Cancelariei prezidențiale a lui Traian Băsescu, în 2005. A demisionat în același an de la Cotroceni și din PNL, după o campanie de presă care viza incompatibilitatea cu afacerile soțului său, Dorin Cocoș. Se înscrie în PD, partid care a devenit ulterior PDL și devine deputat în 2008. Ulterior, este numită ministru al Turismului, în guvernul Boc I și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, după ce președintele Băsescu este reales. Urmare a protestelor de stradă din 2012, a demisionat din Guvern, împreună cu miniștrii PDL. În vara lui 2013, a divorțat de Dorin Cocoș. La începutul anului 2014 a pus bazele Partidului Mișcarea Populară, format în mare parte, din foști membri ai PDL.

Susținători

Printre susținătorii Elenei Udrea în cursa pentru alegerile prezidențiale se disting președintele Traian Băsescu, fostul premier și actual primar al municipiului Cluj- Napoca, Emil Boc, dar și fosta tenismenă, Ruxandra Dragomir, care conduce organizația de femei a Partidului Mișcarea Populară.

Mai mult, în urmă cu câteva zile, Elena Udrea a afirmat că președintele Traian Băsescu se va înscrie în PMP după ce își va încheia mandatul la Cotroceni, în luna decembrie.

În plus, șeful statului a explicat, în repetate rânduri, de ce o susține pe Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni. „O susțin pe Elena Udrea pentru că este singurul candidat onest. Nu spun neapărat cel mai bun, dar este singurul candidat onest. E un om pragmatic și extrem de loial. Udrea a fost un ministru bun, peste 6.000 de proiecte sunt împrăștiate în toată țara, este un om care a avut cea mai bună absorbție de fonduri europene, avea 36%, un om pragmatic și extrem de loial”, a spus Băsescu.

Boc: Udrea, unul dintre cei mai performanți miniștri

La rândul său, Emil Boc a spus că o va susține pe Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni, motivând că este un adversar redutabil la adresa lui Ponta.

„O susțin pentru faptul că nu a ezitat niciodată să apere și să creadă în proiectul de reformă și modernizare a statului român pe care l-am demarat împreună cu Traian Băsescu. Nu în ultimul rând, Elena Udrea a fost unul dintre cei mai performanți miniștri pe care i-am avut în Guvern și care a demonstrat eficiență și pragmatism”, a spus Boc.

Și realizatoarea Tv Lavinia Șandru este unul dintre susținătorii Elenei Udrea, ea semnând pe lista ei de susținători pentru înscrierea în cursa pentru Cotroceni, în septembrie. „Știți când am mai semnat? Am semnat în 2004 și persoana pentru care am semnat a ajuns președinte al României”, a spus atunci Lavinia Șandru.

Controverse

Campania electorală a Elenei Udrea a avut și câteva momente controversate. În ultimele zile, Elena Udrea a fost atacată pentru că fostul său soț, Dorin Cocoș, a fost arestat preventiv în dosarul Microsoft. Prezidențiabilul PMP a spus însă că nu are nicio legătură cu dosarul Microsoft și că asocierea sa cu Dorin Cocoș este un atac de campanie. În plus, acum câteva zile, o fotografie cu Elena Udrea în care apare aranjându-și sutienul, atunci când se afla în fața simpatizanților, a devenit viral pe site-urile de socializare. „Înțeleg că, după nenorocirea tocurilor, mai vine una: cea a sutienului. Încă un motiv pentru care o femeie nu poate fi Președinte! Ce noroc pentru contracandidații mei bărbați!“, a comentat, sarcastic, Udrea. Chiar și afișele de campanie, cu sloganul „Bună pentru România”, au produs discuții în spațiul public, generând comentarii misogine.

După ce, la lansarea programului său, la fosta uzină Republica, Udrea a purtat o cască galbenă, editorialistul Cristian Tudor Popescu a comentat că aceasta este luată din filme porno, prezidențiabilul PMP i-a dat o replică pe măsură: „Nu vedem același tip de filme, e clar!”.

blank