Elena Udrea și Alina Bica vor petrece Crăciunul acasă. Cele două ar putea fi eliberate cel mai târziu, luni. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, aflată în detenţie în Costa Rica, în urma solicitării de extrădare formulate de autorităţile de la Bucureşti. Pedeapsa de şase ani de închisoare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute a fost suspendată prin decizia ICCJ, iar Tribunalul Bucureşti a revocat cererea de extrădare.

Decizia nu a fost contestată, astfel că ministrul Justiţiei a semnat documentele. ICCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Citeste si...  ELENA UDREA spera sa fie SPRIJINITA in campanie de TRAIAN BASESCU

Avocarul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a anunțat că fostul ministru și Alina Bica ar putea fi eliberate luni din arest, din Costa Rica.

”Sunt la tribunal, în câteva minute vor pleca documentele, hotărârea prin care a fost retrasă cererea de extrădare, iar Ministerul Justiției urmează să înainteze documentele către Costa Rica. Ar fi fost bine ca DNA să fi anunțat de ieri că nu face contestație. Ministerul Public a susținut cererea, a spus că cele două doamne nu mai au mandat, dar a ales să mai aștepte 24 de ore”, a spus Rădulescu .

”Dacă vor alege să trimită documentele prin mijloace electronice, luni vor fi eliberate”, a spus avocatul.