Elena Udrea va fi confruntată joi cu denunţătorii săi din „Gala Bute”.Procurorii DNA au aprobat solicitarea fostului ministru al Turismului, iar joi Elena Udrea se va confrunta cu oamenii care iniţial i-au fost alături, iar apoi au turnat-o. Elena Udrea a confirmat pe Facebook că va fi confruntată cu denunţătorii.

elena_udrea_36958400_81422400

Elena Udrea a fost adusă joi dimineaţă din arest în faţa procurorilor DNA. Fostul ministru urmează să fie confruntat cu dintre denunţătorii săi în dosarul „Gala Bute”. 

Anterior, la DNA a ajuns şi Ana Maria Topoliceanu.

„După două săptămâni şi jumătate de la momentul solicitărilor, astăzi vor avea, în sfârşit loc, confruntările între Elena Udrea şi denunţătorii săi în dosarul „Gala Bute”.
Ca şi constatare: acest demers al anchetatorilor a fost dispus abia după ce avocaţii au invocat în spaţiul public întârzierea punerii în aplicare a cererilor fostului ministru al Dezvoltării şi după textul publicat în urmă cu câteva zile în care se spunea că „ancheta se derulează în ritm de melc”.
Elena Udrea şi avocaţii sunt încrezători că aceste confruntări vor dovedi caracterul mincinos al susţinerilor denunţătorilor şi vor permite evidenţierea adevărului în această speţă”, a scris Elena Udrea pe Facebook. 

ELENA UDREA a cerut în repetate rânduri să fie confruntată cu cei care au denunţat-o. Apărătorii ei au formulat, la începutul lunii martie, o a doua cerere de confruntare cu denunţătorii ei, după ce procurorii nu i-au dat un răspuns la prima solicitare.

Avocaţii fostului ministru au trimis la DNA noua solicitare înainte ca la ICCJ să se judece contestaţia Elenei Udrea privind arestarea preventivă în Dosarul Gala Bute, însă şi aceasta a rămas fără răspuns.

Mi-a cerut să fie confruntată cu denunţătorii. Doreşte foarte mult să-i vadă pe aceşti bărbaţi faţă în faţă, să-i privească în ochi„, a declarat avocatul Alexandru Chiciu.

Elena Udrea se află în arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul „Gala Bute”, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casație și Justiție. Fosta şefă PMP este cercetată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Citeste si...  DNA cere de la Ministerul Dezvoltării IMAGINILE din ziua în care Udrea ar fi primit GEANTA cu şpagă