Avocatul Veronel Rădulescu a vorbit cu Elena Udrea, care l-a sunat din Costa Rica, precizând că se află într-o stare psihică extrem de bună date fiind codiţiile.

Elena Udrea a vorbit cu avocatul său, chair dacă se află ân spatele gratiilor din Costa Rica. Potrivit avocatului Elenei Udrea, Interpolul din Costa Rica a pus în executare mandatul internaţional transmis de autorităţile din România, prin intermediul Ministerului Justiţiei, însă „procedura de extrădare aproape că nici nu este declanşată”.

„A fost reţinută, a fost prezentată unui judecător de drepturii şi libertăţi, iar acest magistrat a dispus, aproape în mod automat, reţinerea ei pe 60 de zile, dar abia acum urmează să fie judecată speţa de un judecător propriu-zis, care să o audieze, să o lase să-şi expună argumentele, iar în zilele următoare, cel mult două, se va decide dacă rămâne în arest preventiv,” a declarat Veronel Rădulescu, în exclusivitate la România TV.

Citeste si...  Elena Udrea, tranzacţii ilegale din conturile personale înainte de arestarea în dosarul Microsoft

Avocatul a mai precizat că autorităţile din Costa Rica n-ar fi primit documentele care să confirme că Elena Udrea ar fi solicitat azil, menționează sursa citată.

Elena Udrea nu poate fi extrădată din Costa Rica până când cererea ei privind azilul nu va fi soluţionată. Un document oficial, prezentat de Victor Ciutacu la România TV, arată clar de ce drepturi se bucură aceasta în Costa Rica în acest moment. Actul este emis de Ministerul de Interne şi Poliţie din Costa Rica, Direcţia Generală de Migraţie şi Imigraţie.

În plus, cererea de azil se soluţionează numai după ce este analizat dosarul în care Udrea a fost condamnată. Însă în acest dosar nu a fost redactată încă motivarea.