Acasă Politic Elena Udrea a anunţat deja că nu va mai candida la şefia...

Elena Udrea a anunţat deja că nu va mai candida la şefia partidului la Congresul PMP

0

Elena Udrea a anunţat deja că nu va mai candida la şefia partidului la Congresul PMP de pe 8 februarie şi că va părăsi ţara într-o vacanţă prelungită. Liderul PMP a promis că, înainte de a se retrage de pe scena politică, va face din ce în ce mai multe dezvăluiri. Astăzi, fostul candidat la prezidenţiale vorbeşte pe pagina de Facebook despre cum o parte din presă este coruptă şi că alegătorii sunt plătiţi cu bani negri.

„Într-un moment în care toată clasa politică tace, fiecare politician gândindu-se că poate trece neobservat, cred că tot ce se întâmplă, lucrurile pe care le aflăm din mărturiile celor implicaţi în cauze penale ar trebui, dimpotrivă, să provoace ample dezbateri, făcute fără ipocrizie şi cu scopul de a rezolva într-adevăr o criză a societăţii, pe care o vedem devoalată în toată amploarea ei.

Spun de ani de zile că modul de finanţare a partidelor şi a campaniilor electorale generează corupţie şi că trebuie schimbată legea. Faptul de a aresta doi, trei politicieni şi oameni de afaceri care nimeresc într-o cauză mai simplu de dovedit de procurori nu rezolvă nici pe departe problema.

Soluţia nu este isterizarea unor jurnalişti şi analişti pe la televizoare, cei mai mulţi dintre aceştia fiind plătiţi fix din aceiaşi bani, nu critica ipocrită făcută de-a dreptul greţos de politicieni care procedează fix la fel, doar că ei încă nu au fost întrebaţi de procurori. Soluţia reală este recunoaşterea realităţii şi schimbarea regulilor, cu consensul tuturor. Al partidelor, al presei care este parte a sistemului, dar şi al alegatorilor care primesc cu bucurie orice pungă în campanie. Aceştia trebuie să ştie că punga nu este plătită de politicieni din salariul lor, nici nu ar avea cum, ci, de cele mai multe ori, este din bani negri, făcuţi cu încălcarea legii”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Citeste si...
Din ce bani trăiau Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica