Elena Krawzow a uimit lumea sportului în toamna anului 2020, când a devenit prima sportivă paralimpică din celebra revistă Playboy.

La câteva luni distanță, nemțoaica a dezvăluit ce i-au spus cei din familie, care sunt destul de conservatori, atunci când au aflat de decizia sa.

De altfel, tatăl ei nu a mai vorbit cu ea până acum, din momentul apariției în revistă. Între timp, el și-a schimbat poziția. Fratele ei a procedat la fel și abia în urmă cu câteva săptămâni a vorbit prima dată cu ea. Elena Krawzow a dezvăluit însă care a fost reacția mamei sale.

„La început a rămas fără cuvinte, dar apoi a avut loc un moment foarte important în care a spus: ‘Te susțin!’. I-am explicat ce înseamnă șansa de a fi prima sportivă paralimpică ce apare pe coperta Playboy, mesajul pentru alte femei care nu sunt perfecte și care nu cred în ele însele. A înțeles asta și a fost mândră de mine”, a spus Elena.

Decizia de a accepta propunerea celor de la Playboy nu a luat-o imediat. I-a luat ceva timp să se decidă. Dacă familia a avut probleme cu asta, fanii săi, rudele și prietenii nu au fost deranjați.

Elena Krawazow, prima sportivă paralimpică apărută în revista Playboy
Elena Krawazow a primit un diagnostic crunt pe când avea 7 ani. Suferă de boala Sargardt, ceea ce însemnă că își poate folosi ochii doar în proporție de 3 la sută.

Elena Krawzow s-a născut în Kazahstan și are origini rusești, însă trăiește în Germania, acolo unde s-a mutat cu familia când avea 12 ani.

S-a apucat de natație la 16 ani și a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice. Nemțoaica în vârstă de 27 de ani este specialistă în probele de bras și liber.

În 2012 a luat medalia de argint la Olimpiada de la Londra, în proba de 100 metri bras. Ea mai are două medalii de aur și una de bronz la Mondiale, iar la Europene are 5 medalii de aur, două de argint și două de bronz.


Citeste si...
Anticipatele, unica preocupare a partidelor și serviciilor?