Trăiesc în Namibia şi fac parte din tribul Himba

  himba_1

Când seceta a lovit Namibia în anii 1980, se părea că stilul de viață tradițional și cultura tribului Himba vor dispărea pentru totdeauna. Dar puterea de a supraviețui a tribului a fost mult mai puternică decât toate calamitățile naturii.

După ce 90% din animale le-au fost decimate, principala ocupație a tribului fiind creșterea caprelor, multe familii au emigrat în Angola. Iar o parte dintre bărbații tribului, rămași fără mijloace de întreținere a familiilor, s-au înrolat în armata sud africană care lupta împotriva forțelor de gherilă ce doreau independența Namibiei.

2048

Și stilul nomadic de viață al tribului Himba a fost puternic afectat, lipsa alimentelor obligându-i pe oameni să se refugieze într-un oraș din apropiere, unde și-au improvizat locuințe din cutii de carton și plastic.

Dar niciuna dintre aceste greutăți asupra lor nu i-a doborât și în anii 1990 au reușit să-și reia stilul de viață. Odată instalată pacea în Namibia, beneficiind și de ajutorul unor organizații internaționale, membrii tribului Himba s-au întors pe pământurile natale, din zona râului Kunene.

De asemenea, noile autorități din Namibia le-au oferit ocazia copiilor Himba să învețe limba engleză în cadrul unor școli mobile, iar adulții au învățat ce măsuri de conservare și protejare a naturii pot lua pe teritoriul lor astfel încât activitățile lor sau turismul să nu distrugă echilibrul vieții sălbatice.

Dar cartea lor de vizită stă în aspectelor special al femeilor, de o frumuseţe răpitoare, parcă toate născute pentru a fi admirate! Voi ce părere aveţi?!

Citeste si...  Premieră! Fiul lui Şerban Ionescu şi al Magdei Catone, urcă pe scenă!