A încercat, evident, să o dea în caterincă, după declanșarea fenomenului TeleormanLeaks, dar sigur conștientizează că s-a îngroșat gluma. Ca să nu fie ca săracii, cu un singur geamantan, Dragnea a sosit, luni, la Parlament, cu două valize. Fără să realizeze ridicolul situației și faptul că totul capătă forma unui umor disperat, el a cărat, cu stoicism, două trolere, semn că ancheta Rise Project, cărora le-a parvenit o valiză cu documente din dosarul Tel Drum, nu-l lasă rece.

Ca și atunci când a susținut că l-au urmărit patru asasini, ca și când unul nu ar fi fost suficient, acum Dragnea susține că totul este o înscenare, menită să acopere scandalul din jurul numirii procurorului general Augustin Lazăr „sau a domnilor Lazăr, numai că acest scandal nu poate fi ocolit, nu poate fi îngropat”, a declarat, luni, Liviu Dragnea, potrivit digi24.ro, ca o primă reacţie în acest scandal.

Una din valizele aduse de el este plină cu gogoşi şi, a precizat liderul social-democrat, sunt gogoşile de la Rise Project.

„Prima valiză este cu gogoşi de la Rise Project. Sunt aici, proaspete, le lăsăm aici. Dă-o jos”, şi-a început Liviu Dragnea prezentarea valizelor.

Din cealaltă valiză, preşedintele PSD a scos multe dosare, numerotate în ordine, toate făcând aluzie la diverse teme cu care de-a lungul timpului a fost atacat preşedintele Klaus Iohannis: achiziţia imobilulului Raiffeisen, retrocedarea unui imobil către Forumul Democrat al Germanilor, promovarea procurorilor-şefi, declaraţii mincinoase, bani încasaţi din chirii etc.

„A doua valiză. După cum probabil ştiţi, eu sunt din Teleorman şi ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care încă n-au ajuns la DNA. Hai să vedem ce e aici. Ia uite: dosarul 01 – achiziţia frauduloasă a imobilului Raiffeisen; dosarul 02 – retrocedări către Forumul Democrat German a bunurilor Grupului Etnic German; dosarul nr. 03 – promovarea procurorilor care i-au închis dosarele; dosarul 04 – declaraţii mincinoase despre banii încasaţi din chirii; dosarul 05 – închirierea căminului de bătrâni de la Forumul Democrat German; dosarul 06 – presiuni asupra unui judecător de la Curtea Constituţională”, a enumerat Liviu Dragnea. „Opa! Şi mai avem nişte stick-uri”, a continuat el. „Care încă n-au ajuns la DNA”, a completat liderul PSD. „Aceste două valize vi le las dumneavoastră. Dacă sunteţi curioşi le fotografiaţi, le filmaţi, luaţi şi stickurile”, le-a spus Liviu Dragnea jurnaliştilor.

Citeste si...  Spre liniștea lui Dragnea, CCR a hotărât că se refac completele de 5 judecători

Degeaba s-a chinuit să treacă dimineață pe la gogoșerie și tot degeaba a bricolat dosare pe care a scris Iohannis, pentru că, în adâncul sufletului, știe și el că se strânge lațul. Practic, a făcut o diversiune  ieftină, încercând, disperat, să abată atenția de la ceea ce-l doare.

Valiza găsită de un localnic, în curtea sa din Teleorman, și predată, ulterior, jurnaliștilor de la Rise Project, conţine atât documente, convorbiri telefonice şi mailuri, care ar arăta inclusiv faptul că la Tel Drum era controlată de Dragnea, cât şi fotografii personale, cu Liviu Dragnea în Brazilia ori imagini de la petrecerile apropiaților lui.

De asemenea, jurnaliştii RISE Project au găsit o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: „Băsescu”, „Hrebe”, „Dăncilă”, „Bănicioiu”, „Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauză între majuscule: „L I V I U”.

Întrebat, luni, despre această valiză, Liviu Dragnea a susţinut că este o „gogoaşă”, nu are legătură cu el şi nu îl interesează ce e acolo.

„Habar n-am ce e în acea valiză, dacă e valiză, dacă nu e valiză, cine le-a dat sau ce le-a dat”, a spus Liviu Dragnea conform Digi24. Întrebat dacă nu are nicio legătură cu firma Tel Drum, el a răspuns: „Nu vă interesează ce e în valizele astea (aduse de el – n.r.). Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu preşedintele României”.

„N-are nicio legătură cu mine acea valiză (de la Rise Project – n.r.). Studiaţi-le şi pe astea”, a mai spus Dragnea.

Întrebat din nou de o ziaristă dacă nu are nicio legătură cu firma Tel Drum, Liviu Dragnea a răspuns sarcastic: „Da, domnişoara procuror. Îmi menţin declaraţia”.

Evident că Dragnea încearcă să o dea în glumă dar, o valiză, pregătită pe bune, cu niște lucrușoare pesonale, și ținută lângă cuier, la ușă, ar cam trebui să aibă, pentru că, în orice moment, i-ar putea veni…chemarea.