Edilul Capitalei Nicușor Dan vizită de lucru la CSM. Este o vizită pe care fetele o aşteptau de mai multe luni, pentru că sunt probleme financiare grave încă din vara trecută.

Inscripţia „Primăria Capitalei” va dispărea de pe tricourile de la CSM Bucureşti
Printre altele, Nicuşor Dan a anunţat că a asigurat finanţarea echipei pentru anul 2021, dar a lăsat de înţeles că acesta este un răgaz pentru conducerea clubului să găsească surse de finanţare externă. Iar pentru asta administraţia pe care o conduce va scoate de pe tricouri „Primăria Capitalei”. Astfel va fi făcut loc pentru numele altor sponsori.
Edilul Capitalei Nicușor Dan
În România, foarte multe cluburi sunt susţinute de administraţiile locale, care în schimbul banilor pun, mare, pe tricouri numele localităţii. Conducătorii stau liniştiţi că au sursele de finanţare, dar echipa este la cheremul Primarului şi al Consiliului care alocă fondurile şi care le poate opri în orice moment.

„O componentă importantă a muncii mele de până acum a fost să încerc să reclădesc încrederea în Primărie. A constructorilor, a creditorilor, a Comisiei Europene, a ONG-urilor, a mediilor profesionale. Toţi cer Primăriei doar predictibilitate şi seriozitate.

Asta am făcut şi în seara asta cu echipa de handbal feminin de la CSM Bucureşti. O echipă de profesioniste, între primele din Europa, care nu au meritat starea de incertitudine care durează de aproape doi ani.

Cu acordul majorităţii din Consiliul General, am asigurat echipa de stabilitate financiară în 2021. Echipa de handbal feminin este un element important de promovare a oraşului. Avem de îmbunătăţit marketingul pentru a aduce mai mulţi bani privaţi la echipă.

În sensul acesta, am decis să înlăturăm inscripţia ‘Primăria Capitalei’ de pe echipamentele de joc, în primul moment în care regulamentele competiţiilor ne-o vor permite”, a scris, marţi, pe Facebook, edilul.

Primăria Capitalei a solicitat preluarea Cluburilor Sportive de la Ministerul Educaţiei
El e menţionat că va stimula sportul de masă şi sportul şcolar, reamintind că în şedinţa din 8 decembrie, Consiliul General al Capitalei a adoptat un proiect de hotărâre prin care a solicitat Guvernului transmiterea terenurilor şi clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea cluburile sportive şcolare şi cluburile elevilor din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în domeniul public al Municipiului Bucureşti.

„Sunt multe de făcut pentru sport. Vom stimula sportul de masă şi sportul şcolar. Am făcut un prim pas solicitând Ministerului Educaţiei preluarea cluburilor sportive şcolare, avem o problemă cu reţeaua de baze sportive şi cu accesul la bazele sportive. Pentru moment ne concentrăm pe alte urgenţe, dar în câteva luni vom veni cu o strategie pentru sport”, a precizat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a spus în octombrie 2020 că vrea ca CSM Bucureşti să atragă bani mai mulţi din alte surse decât Primăria
Pe 8 octombrie, edilul general arăta că şi-ar dori ca echipa de handbal feminin a CSM Bucureşti să atragă mai multe fonduri din alte surse decât de la Primăria Capitalei.

„Clubul Sportiv Municipal are echipa de handbal pe care o cunoaştem cu toţii, dar are şi foarte multe echipe de copii şi juniori, pe care aş vrea să le păstrăm în continuare. În ceea ce priveşte echipa de handbal, ea este o oportunitate pe care noi o avem.

Edilul Capitalei Nicușor Dan afirmă nu cred că a fost ‘vândută’ corect, în sensul de marketing, performanţa pe care ea reuşeşte să o susţină constant.

Citeste si...
Vesti despre meciul CSM Bucuresti şi Metz

Nu se pune problema desfiinţării în acest moment a echipei de handbal feminin, dar mi-aş dori foarte mult ca banii pe care ea îi atrage din alte surse decât Primăria Capitalei să fie mult mai mulţi decât o face în momentul de faţă”, afirma Nicuşor Dan, citat de Agerpres, într-un interviu la RFI.