Economia Europei încearcă să-și revină la normal. Prețurile de consum scad în Europa ca urmare a măsurilor de izolare, Germania, Italia și Spania raportând rate ale inflației negative în luna august.

Prețurile de consum germane au scazut sub 0,1%, pentru prima dat în ultimii patru ani

Economia Europei încearcă să se repună pe picioare, prețurile de consum germane au scăzut cu 0,1% anual în august, prima valoare sub zero din ultimii patru ani, cu o presiune descendentă exacerbată de o reducere a impozitelor pe vânzări guvernamentale pentru a ajuta economia. Declinurile au fost și mai accentuate în Italia și Spania, două țări afectate în special de infecții și restricții de călătorie, potrivit Bloomberg.

Economia Europei încearcă să se repună pe picioare, dar prețurile se duc tot în jos
Cifrele demonstrează modul în care pandemia a afectat în continuare inflația din zona euro, care a fost considerată prea scăzută de Banca Centrală Europeană chiar înainte de criză.

Măsura în care scad prețurile va ajuta la stabilirea faptului dacă BCE are nevoie în cele din urmă să adauge mai mult stimul monetar. Președinta Christine Lagarde a avertizat deja luna trecută că ratele inflației vor scădea în continuare înainte de a începutul anului viitor, dar asta depinde de progresul economiei.

După o revenire bruscă inițială a activității, impulsul a încetinit recent. Infecțiile sunt din nou în creștere după sezonul de vacanță de vară, stârnind temeri de blocaje noi și șomaj totuși mai mare.

Economistul șef al BCE, Philip Lane a promis că banca centrală este pregătită să-și intensifice programul de cumpărare a obligațiunilor sau să ajusteze alte instrumente după cum este necesar.

Cele mai recente cifre ale inflației și șomajului pentru întregul bloc valutar din 19 națiuni vor fi publicate de Eurostat marți.


Citeste si...
In ianuarie, Romania pe locul doi in Europa la achizitii de automobile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.