Echipamentele medicale sunt o parte esențială a spitalelor, fie că sunt mai mult sau mai puțin complexe.

Datorită echipamentelor medicale este posibilă diagnosticarea anomaliilor, tratarea bolilor și îngrijirea sănătății pacienților. Sunt instrumente care facilitează munca cadrelor medicale într-un domeniu plin de provocări. Dacă un centru spitalicesc nu dispune de tehnologia relevantă, acesta nu va putea oferi servicii de calitate sau îngrijiri complete.

Pentru a proteja viața oamenilor, este necesar ca pacienții să dispună de dispozitive medicale care să înregistreze activitatea organelor și să permită observarea stării lor de sănătate. Practicile bune din spital necesită cel puțin 10 echipamente medicale de bază.

Dispozitive pe care fiecare centru de sănătate trebuie să le aibă

Monitor pentru semne vitale

Este un dispozitiv care măsoară semnele vitale ale pacienților și oferă informații relevante medicului, prin intermediul indicatorilor afișați pe monitor. Datele pe care le evaluează echipa sunt frecvența respiratorie și cardiacă, tensiunea arterială, temperatura și saturația de oxigen, permițând cunoașterea stării de sănătate a unei persoane și procedurile de urmat.

Unități electrochirurgicale

Echipamentul electrochirurgical utilizează curenți electrici de înaltă frecvență, foarte preciși. Aceste unități sunt utilizate pe parcursul procedurilor chirurgicale pentru a coagula sau tăia țesuturile. Ele restricționează fluxul de sânge și îmbunătățesc vizibilitatea chirurgului în sala de operație, facilitând munca echipei medicale în timpul intervențiilor.

Aparat EKG

Inima, fiind un organ vital, este monitorizată constant pentru a detecta anomalii în frecvența sau ritmul său. Această sarcină implică aparatul ECG sau electrocardiograful, care captează și extinde impulsurile electrice ale mușchiului atunci când electrozii sunt așezați pe fiecare dintre extremitățile pacientului și pe zona toracică a acestuia.

Ventilator

Funcția sa este de a ajuta un pacient să respire, pentru aceasta, acesta are un sistem care mișcă aerul în și din plămâni. De obicei este utilizat în unitatea de terapie intensivă și în camerele de urgență.

Aparat de anestezie

Garantează anestezia completă a pacientului datorită furnizării continue și precise a unui gaz specific. Pentru fiecare pacient, cantitatea diferă în funcție de caracteristicile fiziologice ale acestora. Acest aparat cuprinde o unitate de aspirație, un ventilator și dispozitive de monitorizare.

Defibrilator

Funcția sa este de a restabili ritmul cardiac normal în situații de aritmie care, dacă nu sunt tratate, pot provoca stop cardiac. Acest defibrilator este conceput pentru a furniza un șoc electric scurt, dar intens, care oprește anormalitatea.

Citeste si...
Uimitor! Nimeni nu a mai spus acest lucru până acum. Sexul dimineața, sănătate curată

Sterilizatoare

Ele sunt importante pentru a preveni dezvoltarea și prezența microbilor, bacteriilor, virusurilor, ciupercilor și a altor agenți contaminanți într-un spital, dispozitive medicale care vin în contact cu pacienții și instrumente chirurgicale. Dacă sterilizatoarele nu sunt folosite în mod regulat, o persoană poate fi expusă la aceste organisme și poate suferi complicații.

Sisteme de stres

Prin intermediul acestora este posibilă  cunoașterea stării de sănătate a unui pacient în condiții speciale, care nu ar fi detectate în situații normale. Pentru a realiza acest lucru, ecocardiograma este utilizată înainte de testarea efortului fizic și o ecocardiogramă este efectuată în timpul exercițiului. Medicul compară cele două rezultate, evaluând mișcarea pereților inimii și determinând afecțiunile inimii.

Ecografe

Acestea sunt echipamente de imagistică de diagnostic care facilitează identificarea anomaliilor interne, măsurarea densității și structurii organelor, observarea țesuturilor și vaselor de sânge, printre alți factori care fac vizibilă o afecțiune. Utilizarea ecografului nu produce durere pacientului și nici nu generează radiații. Funcționează printr-un traductor care emite unde și le detectează ecourile, producând semnale electrice pe care dispozitivul le interpretează pentru a genera imaginile. Datorită lor, medicii pot pune un diagnostic în timp util. Dezvoltarea lor este în continuă evoluție, unul dintre cele mai utilizate pe scară largă este eco doppler.

Spre deosebire de ceea ce pot crede mulți, ecograful este un instrument folosit în multe specialități. Este folosit ca scaner cu ultrasunete pentru cardiologie, ginecologie și obstetrică sau imagistică generală. În funcție de dispozitiv, caracteristicile ergonomice și funcțiile acestuia pot varia. În plus, designul său fix sau portabil se adaptează nevoilor și preferințelor atât ale spitalelor, cât și ale profesioniștilor din domeniul sănătății independente.

Tărgi pentru pacienți și mese chirurgicale

Sunt esențiale pentru îngrijirea confortabilă a persoanelor care suferă de o boală sau disconfort.

Orice spital trebuie să dispună de aceste dispozitive de bază, pentru a avea capacitatea de a rezolva cu succes diferite cazuri medicale. De asemenea, trebuie să dispună și de halate medicale realizate cu broderie computerizată sau nu.

Totodată, atunci când se aleg dispozitivele medicale electronice sau diverse alte echipamente care vor face parte dintr-un anumit centru de sănătate, trebuie alese mărci de calitate, tehnologii avansate, programe recente și ergonomice, intuitive și de încredere.