Echipa masculină de volei Dinamo Bucureşti s-a calificat în Turneul Final 4 al Cupei României după ce a învins duminică, pe teren propriu, cu un zdrobitor 3-0 (25-18, 25-16, 25-18) rivala bucureşteană, Steaua. Performanţa trupei alb-roşii vine după aproape patru ani de secetă, relatează Mediafax.

Dinamo este cel mai titrat club din voleiul masculin românesc, cu 18 campionate câştigate (locul 2 – Steaua cu 16), dar şi cu numeroase performanţe la nivel internaţional (trei Cupe ale Campionilor Europeni – 1966, 1967 şi 1981 / o Cupă a Cupelor – 1979). Dinamo a cucerit ultimul titlu în 1995, iar ultimul trofeu – Cupa României în 2011. În 2015, trupa echipa clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare a jucat ultima finală (cea pentru bronz), după care a intrat într-un con de umbră. În 2016 a retrogradat, în 2017 a revenit în Divizia A1, iar în 2018 a încheiat sezonul pe locul 7.

Anul acesta, Dinamo şi-a propus mai mult, iar primul obiectiv îndeplinit a fost intrarea în careul de aşi al Cupei României. Cu câteva transferuri spectaculoase între tur şi retur, echipa antrenată de Daniel Rădulescu nu i-a dat nicio şansă Stelei în manşa unică disputată în sala din Şoseaua Ştefan cel Mare. Româno-macedoneanul Filip Despotovski a coordonat foarte bine jocul, americanul Schmidt şi brazilianul Leite (centrii echipei) au blocat eficient la fileu, iar secunzii Maia Gomes şi Bozidar Cuk, precum şi universalul Miseikis au atacat din toate poziţiile.

Citeste si...  Ce spune Ludovic Orban despre impozitarea pensiilor speciale. „Să vedem ce se va întâmpla”

Eduard Chermeş, managerul echipei: „Obiectivul nostru, la Dinamo, a fost mereu să facem performanţă. Pe termen lung, ne gândin la un proiect care să combine jucători români şi străini de valoare. Zilele trecute l-am transferat pe tânărul jucător român Alexandru Ionescu, de numai 20 de ani. La 2,05 metri înălţime şi la felul cum loveşte mingea este unul dintre cei mai promiţători jucători tricolori. Evoluţia din meciul cu Steaua demonstrează că am fost inspiraţi cu transferurile făcute. Dinamo este mai puternică în acest moment şi pot spune că suntem pe un trend ascendent, şi ca formă, şi ca pretenţii. Îi felicit pe băieţi şi pe antrenori pentru această victorie. Sunt convins că este un doar un prim pas înainte din ceea ce va urma în acest sezon”.

În turneul Final 4 s-a mai calificat Ştiinţa Explorări Baia Mare. Celelalte echipe calificate se vor alege în urma partidelor Unirea Dej – ACS Volei Municipal Zalău şi CSM Bucureşti – Arcada Galaţi.

Turneul final al Cupei României se va desfăşura la finele sezonului, în luna mai.