Mina se pregăteşte de debut, în primul ei… hit

branciu-3_43939100

Pitica asta mică se numeşte Mina, are 10 luni şi doi ochi albaştri fermecători, moşteniţi de la ambele bunice. Dar ce e mai important este că are o voce mai puternică decât a celebrului ei tată, Horia Brenciu. Mezina familiei Brenciu – Dumitrescu este foarte cuminte – cel mai cuminte copil, după cum spune mama ei, Alice – şi singura persoană din lume care a reuşit să-l facă pe Horia Brenciu să mai tacă. De uimire!

Horia spune că de când a apărut pe lume Mina, în viaţa lui s-a schimbat ora de trezire, care „poate fi oricând”. Tatăl e mândru „de acutele excepţionale” ale fetiţei şi descoperă că „autoritatea unui tată trebuie să fie… surdă. În faţa Minei, a Mariei sau a Andreei, fetele mele cele mari, trebuie mai degrabă să-mi muşc limba, să-mi înghit cuvintele şi să înţeleg totul, absolut totul! Trebuie să le fiu, dincolo de postura de tată, un adevărat prieten. Un prieten care să nu le facă observaţii la 2 minute, ci să le ajute necondiţionat atunci când au nevoie”, a povestit Horia într-un interviu pentru protvmagazin.ro.

brenciu-1_91761400

Celebrul tătic este convins deja că peste ani Mina „va face marmeladă din toată lumea, din părinţi, din bunici şi bineînţeles, din scumpele-i surori”. Deja toate fetele din familie sunt stăpâne pe timpul lui atunci când este acasă. „Când ai atâtea fete în jurul tău, trebuie să uiţi de tine şi să te concentrezi numai asupra lor, asupra… neprevăzutului. Aşa cum îţi creşti copiii la tinereţe, aşa o să beneficiezi de ei la bătrâneţe. Norocul meu este că în toată misiunea asta am cel mai bun aliat din lume, pe Alice!”, spune Horia. Bunicul Brenciu l-a sfătuit pe tatăl Brenciu să o înveţe romanţe pe cea mică, dar fetiţa „înghite” orice. „După atâtea secole de muzică, îmi permit să fac tot felul de combinaţii care s-o stimuleze pe viitor. Populară, clasică, jazz, pop, rock, funk… orice e potrivit ca să linişteşti sau să culci un copil! Marea mea surpriză, însă, a fost Alice. Până să se nască Mina, n-a scos un sunet. Ei bine, acum îi cântă toate refrenele copilăriei. Şi să ştiţi că n-are deloc voce rea…”, spune, tot cu mândrie, cântăreţul.

Dacă îl stresează noua meserie de părinte? „Mina are 10 luni, Maria a făcut 14 ani pe 20 septembrie, iar Andreea are 22 de ani… Nimic nu e stresant! Totul e revoluţionar şi perpetuum mobile! Când mă lasa una, mă ia alta! Şi când totul pare să se liniştească, vine rândul celei de-a 4-a: Alice… Familia noastră poate fi comparată cu orice, fie cu o mare brăzdată de tot felul de valuri, cu o simfonie plină de note surprinzătoare sau chiar cu o finală de Champions League. Un singur lucru sunt sigur: la noi în casă nu e niciun calm ecuatorial!” – plastică descriere, nu-i aşa!?

brenciu_33892300

În consecinţă, Horia se lasă supus de familie, ca un sclav… răsfăţat. „Ne adunăm în sufragerie, ne trântim pe canapele şi bârfim… Maria ne povesteşte de şcoală sau de taberele în care se duce cu clasa ei, Andreea ne arată ultimele mişcări de la cursurile de balet, la care tocmai a aderat în vara asta, iar Mina… Mina ne face apologia suzetelor! Noroc cu Alice care ne înţelege pe toţi!”. Atât de mult o iubeşte pe mama fetiţei lui, Alice, încât i-a pregătit un album întreg pe care i-l dedică. Dar în toamna aceasta va lansa piesa „Hello”, în videoclipul căreia va apărea în toată splendoarea… Mina. Asta da debut, în cântecul lui tata. (I.G.)

 

Citeste si...
Ce mari s-au făcut copiii lui Ionuț Iftimoaie. Campionul K1, în lacrimi la “Aici eu sunt vedeta”