Criză de sânge în spitale. Medicii fac un apel disperat către cetăţeni. Prietenii şi familiile răniţilor cer ajutorul pe contul de socializare. Cei care s-au mobilizat imediat, au fost studenţii de la medicina, care reîncep campania de donare.

donatii-sange-am-nevoie-de-sange
E NEVOIE URGENTA DE SANGE!

Chiar dacă o face destul de târziu, România cere ajutor european pentru răniţii grav în incendiul de la Clubul Colectiv. Comisia Europeană a primit o solicitare din partea Guvernului de la Bucureşti pentru mutarea a 80 de persoane rănite în alte ţări. Se aşteaptă ajutor şi de la românii de rând. Rudele şi prietenii răniţilor fac apeluri disperate pe reţelele de socializare pentru că stocurile de sânge ar fi pe terminate.

Citeste si...
Bolnavii de cancer, in impas. Autoritatile, nepasatoare la criza citostaticelor

Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la spitalul Floreasca a cerut colegilor de la IML să facă investigaţii aprofundate la autopsii pentru a putea interveni mai eficient la răniţii aflaţi pe patul de spital. „Unele dintre substantele toxice îşi pun amprenta pe specificul acestor cazuri. l-am rugat pe doctorul Curca de la IML in vederea aprofundarii investigatiilor toxicologice pentru a evidentia daca se remarca persistenta unor concentratii semnificative a substantelor toxice la locul producerii dezastrului”, a declarat prof. Ioan Lascăr.