La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi proiectul de hotarare privind combaterea si distrugerea ambroziei pe teritoriul Municipiului Bucuresti. Proiectul a fost aprobat in unanimitate.
Primarul General, Gabriela Firea:
„Dat fiind faptul ca parerea unanima a specialistilor este ca ambrozia este o planta profund daunatoare, periculoasa pentru sanatatea oamenilor, polenul acesteia fiind capabil sa provoace alergii severe, propunem instituirea, prin Hotarare a Consiliului General, a obligatiei de eradicare a acestei plante de catre toti administratorii terenurilor publice si private din Capitala.

Aceste operatiuni se vor face fara a se folosi erbicide si fara ca mediul inconjurator sa fie afectat, iar pentru cei care nu se conformeaza propunem stabilirea unor amenzi cuprinse intre 500 si 2000 de lei pentru persoane fizice, respectiv intre 2.500 si 5.000 de lei pentru persoane juridice”.

Citeste si...  Iată când va merge Orban, în Parlament, cu listă ministrilor din guvernul său

Potrivit proiectului, administratorii domeniului public si privat al Municipiului Bucuresti, precum si persoanele fizice si juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate in Capitala, au obligatia sa desfasoare actiuni de combatere si distrugere a ambrosiei artemisiifolia (ambrozia).

In scopul distrugerii ambroziei si prevenirii raspandirii acesteia, administratorii domeniului public si privat al Municipiului Bucuresti, precum si persoanele fizice si juridice, titulari sau administratori de terenuri private, situate in Municipiul Bucuresti, au obligatia ca in urma masurilor de combatere si distrugere a ambrosiei sa nu aduca atingere integritatii mediului inconjurator.