Medical

E de bine sau e de rău dacă renunți la pâine?

Pâinea din galantar este demult doar un aliment gustos dar golit total de factorii nutritivi – asta o înțelegem cu toții. Că în absența carbohidraților din pâine, organismul începe să elimine din celulele țesutului adipos, adăugate inestetic unele peste altele, de-a lungul anilor, asta știm deja. Ceea ce nu este de la început evident este că piere și foamea continuă. Carbohidrații procesați care se regăsesc în pâine cresc brusc nivelul de zahar din sânge, apoi îl scade la fel de brusc. Aceste fluctuații trimit semnale contradictorii creierului iar concluzia acestuia ar fi că ar fi nevoie de alimente – ne e foame.

Pe de altă parte, această acțiune nocivă nu are loc decât în cazul pâinii albe așa cum o înțelegem noi de la magazin. Înlocuită cu o pâine integrală, atunci se păstrează constant nivelul de zahăr în sânge și în parametri normali.

blank