Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că Viorica Dăncilă a anunțat că vrea un audit financiar în PSD. Fostul trezorier, Mircea Drăghici, a făcut săptămâna trecută o prezentare a cheltuielilor pe fiecare lună din acest an, dar și din campania electorală, informează Radio Europa Liberă România.

Imediat după arestarea lui Liviu Dragnea și preluarea puterii în partid, Viorica Dăncilă a deschis discuția în cadrul Comitetului Executiv despre realizarea unui audit intern pentru a se cunoaște situația financiară exactă a partidului. Discuțiile au plecat de la nemulțumirea mai multor lideri de organizații, care au spus că, deși PSD încasează o subvenție foarte mare, nimeni nu știe cum au fost cheltuite aceste sume.

“Scopul auditului este să știm cum stăm, ce contracte au fost încheiate, cine a încheiat aceste contracte, care a fost rolul acestor contracte, ce eficiență au avut. Să vedem dacă sunt contracte care ar trebui reziliate, noi nu știm mai nimic din ce s-a întâmplat în sediul central. Am aflat multe lucruri de la televizor”, au explicat surse din PSD pentru Europa Liberă.

Citeste si...  Simona Halep, o nouă victorie! Campioana a câștigat un proces important

Potrivit surselor participante la discuție, Viorica Dăncilă le-a promis liderilor din teritoriu că în fiecare lună va prezenta contractele încheiate de partid, dar și cum s-au cheltuit banii.

Anul trecut, Paul Stănescu i-a cerut lui Liviu Dragnea să prezinte situația financiară a partidului și a contractelor încheiate. El a fost refuzat de fostul lider al social-democraților.

Newsweek a dezvăluit anul trecut cum PSD și-ar cumpărat mașini de lux, a închiriat o vilă în nordul Capitalei și a încheiat contracte cu mai mulți jurnaliști din banii de subvenție.

După ancheta celor de la Newsweek, DNA a deschis un dosar pentru modul în care s-a cheltuit subvenția PSD. A fost un scandal și în jurul Autorității Electorale Permanente, existând acuzații că PSD a dat ordin să fie oprit controlul financiar al AEP. Social-democrații au motivat oprirea controlului prin faptul că se face simultan cu cel al Curții de Conturi. Și fostul președinte al Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, este urmărit penal în dosarul subvențiilor pentru PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.