Minsitrul Agriculturii își dorește să revitalizeze ce a mai rămas din industria românească. Mai exact, acesta a declarat că vrea să salveze Fabrica de Zahăr din Oradea care este la un pas să fie închisă. Dorința lui Petre Daea este de a găsi o alternativă pentru ca acolo să poată continua activitatea, mai ales că în zonă se cultivă multă sfeclă de zahăr, iar în România au mai rămas doar 4 fabrici de aceste gen, din 33 câte erau înainte de 1989.

 

”E o problemă extraordinară. Din nefericire, din 33 de fabrici câte am avut înainte de 1989, mai avem patru. Una este în situaţia aceasta complicată. Am vorbit zilele acestea, mă preocupă direct situaţia, este vorba de Fabrica Diamant de la Oradea. Este o  fabrică într-o zonă unde se cultivă sfecla de zahăr, unde producătorii au şi condiţii, sunt şi pregătiţi, sunt şi dotaţi pentru a cultiva sfeclă de zahăr. Această activitate, dacă se întrerupe acolo, este o mare problemă, atât pentru muncitorii de acolo, care sunt în jur de 200 de muncitori şi cu fermierii, având în vedere perspectiva acestei culturi”, a spus Daea.

Citeste si...  Cât de sănătos este laptele vegetal

 

”Vreau să vedem dacă reuşim să aducem, să angrenăm, să construim un interes între fermierii respectivi, pentru că nu toţi au cuplat la această situaţie, să găsim o soluţie în aşa fel încât fabrica aceea să nu se desfiinţeze acolo. Proprietarul este din afara ţării, este străin. Decizia lui asta a fost. Nu ştiu unde vrea să se mute, am discutat doar cu managerul de acolo şi cu siguranţă mai discut într-un interes legitim pentru acest sector”

” Este o misiune grea, responsabilă, dar caut soluţii cât poate un om, o structură. I-am spus şi azi dimineaţă managerului de acolo, i-am spus să nu ia aparatura, că ieri au început să desfacă aparatura, să le păstreze într-un loc prielnic în aşa fel încât să nu se deterioreze sau să dispară”, a adăugat Daea.