După moartea unui afro-american: Mii de protestatari din statul american Colorado au blocat, sâmbătă, circulația pe Autostrada 225 într-o demonstrație pașnică, solicitând să se facă dreptate în cazul morții lui Elijan McClain, scrie CNN.

După moartea lui Elijah McClain, afro-american în vârstă de 23 de ani, a murit în 2019 în timpul unei confruntări cu polițiștii din Aurora. Tânărul a fost imobilizat prin strangulare și a suferit un atac de cord în timp ce se afla în ambulanță. Trei zile mai târziu, bărbatul a murit.

Demonstranții s-au întâlnit în fața centrului municipal din Aurora, apoi au pornit spre autostrada 225. Poliția locală a blocat circulația înainte de sosirea acestora. Oamenii legii au transmis că manifestația a fost una pașnică.

Citeste si...  Ludovic Orban joacă dur înaintea congresului și îl provoacă pe candidatul SURPRIZĂ

„Nu recunoaștem doar dreptul unei persoane la libertatea de exprimare, ci susținem și protejăm dreptul acesteia de a face acest lucru într-o manieră pașnică”, a declarat Vanessa Wilson, șefa interimară a Poliției, pentru KMGH-TV. „Am ascultat doleanțele comunității. Preocupările lor nu sunt ignorate. Mă voi dedica unei reforme semnificative, așa cum face fiecare ofițer bun de aici, astăzi.”