Un colet-capcană a luat foc joi într-o bancă din Amsterdam, iar un altul a fost dezamorsat într-o clădire de birouri de lângă Utrecht. Acestea sunt ultimele cazuri dintr-o serie de atacuri cu care s-a confruntat Olanda săptămâna aceasta.

Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului care a avut loc în bancă în Olanda, a declarat o reprezentantă a instituției, însă poliția a spus că o persoană a inhalat fum, potrivit Reuters.

Rob van der Veen, un purtător de cuvânt al poliției, a precizat: „Coletul nu a explodat, ci a luat foc”.

Poliția a dezamorsat un colet-capcană la un birou al unei firme americane de lângă Utrecht. Nimeni nu a fost rănit, iar o echipă de specialiști din Amsterdam investighează cazul.

Citeste si...  Directorul ING, mutare RADICALĂ după ce banca a fost amendată cu aproape 800 milioane de euro pentru spălare de bani

Poliția crede că incidentele de miercuri, când două colete au explodat fără consecințe în sediile unor firme, au legătură cu unele semnalate la începutul lunii ianuarie, când mai multe scrisori suspecte au fost trimise la o serie de companii. Niciuna din ele nu a explodat, iar anchetatorii spun că expeditorul a cerut sume în bitcoin pentru a opri „atacurile”.