Ion Țiriac (80 de ani), noul președinte al Federației Române de Tenis, a spus că are nevoie de doar șase luni pentru a pune tenisul românesc pe picioare, din punct de vedere al organizării. În acest sens, sunt șanse ca România să organizeze un turneu WTA de amploare chiar la Cluj. Despre un astfel de proiect a vorbit primarul Emil Boc.

”Porțile noastre sunt dechise. Probabil acum, fiind și președintele FRT, șansele cresc să avem un asemenea turneu la Cluj, iar Simona Halep a declarat că ar participa la un astfel de turneu dacă s-ar organiza.

Cu alte cuvinte, suntem pe drumul cel bun”, a declarat edilul Emil Boc, potrivit celor de la Ziua de Cluj. Simona Halep a fost una dintre primele persoane care a ținut să-l felicite pe Țiriac pentru președinția tenisului românesc.

Ideea organizării la Cluj a unui turneu WTA s-a născut după ce meciurile de Fed Cup ale României au fost un real succes. În plus, Sala Polivalentă din Cluj arată impecabil și se pretează perfect unei astfel de competiții.

Primele declarații ale lui Ion Țiriac, după ce a fost ales președinte al FRT: ”Acest angrenaj este blocat de ani de zile”
Țiriac a făcut câteva declarații imediat după ce a fost ales președintele Federației Române de Tenis: ”Asta am spus prima dată: vă rog frumos să nu mă alegeţi dacă nu credeţi că, în șase luni de zile, că mai mult nu am, pot face să se mişte acest angrenaj care este blocat de ani de zile.”

Citeste si...
Cum arată Ioana, singura fiică a lui Ion Ţiriac. Puţini ştiu cât de frumoasă e

”Îmi trebuie copii şi copii de grădiniţă. Copii până la 6 ani. La 10 ani, copilul la tenis, trebuie să fie deja format. E târziu să începi la 10 ani, la 11 ani sau la 12 ani”, a mai spus miliardarul român.

Încă dinaintea alegerilor, Ion Țiriac a susținut că vrea să schimbe lucrurile într-un interval scurt.

„Eu nu fac jocuri de putere. Nu cunosc alegătorii și n-am fost la niciunul ca să fac campanie electorală. Mă duc în fața acestor oameni, le spun ce pot face în 6 luni. Să se aleagă și 4 vicepreședinți, care să facă treabă. Să tragă căruța. Iar ăla care nu trage, a doua zi iese afară. Vă promit eu, foarte democratic iese afară”.

foto: Sports Festival

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.