Dumnezeu ne poartă de grijă ca să nu intrăm într-o criză politică majoră? Planeta este plină de crize și mă îndoiesc că El a avut timp pentru rezolvarea favorabilă a situației din țara noastră. De asemenea, nu cred că neîntrunirea cvorumului este rezultatul hazardului sau al contaminărilor. Blocarea moțiunii PSD este o operațiune complexă, desfășurată pe mai multe planuri. Nu cred că indivizii de la casieria PNL și câțiva samsari au bătut pe la porțile pesediștilor și le-au oferit funcții și marafeți. Pe la unii o fi fost așa, pe la alții, a fost reamintit cîte un dosar, la alții s-a insistat pe slăbiciuni cunoscute, iar în cazul altora, pur și simplu, a fost transmis un ordin.

Dumnezeu ne poartă de grijă. Guvernul PNL nu a căzut Ludovic Orban, a supraviețuit, iar Marcel Ciolacu și PSD s-au făcut de râs. Au fost împinși în situația cea mai penibilă dintre toate cele posibile. Nici măcar n-au izbutit să mobilizeze parlamentari pentru un cvorum. Și-au mușcat limba și au rămas cu toate cuvîntările în buzunare. Spectacolul critic plănuit la adresa PNL s-a întors împotriva inițiatorului.

Marcel Ciolacu, atît de tămîiat într-o emisiune de Mădălin Voicu, a fost pus în situația de a trăi pe viu o demonstrație cruntă. Și implicit, o umilință. O fi stînd el la volanul PSD, dar, de condus, deciziile și orientările partidului vin și din altă parte.
Din cer, nu de pe Bulevardul Kiseleff!

Mesajul Președinelui României susține că PSD este rupt total de interesele românilor și vrea doar să ajungă la resursele publice ale țări.

Citeste si...
Guvernul PSD, atacat pentru faptul că a fost preocupat mai mult de rcurscul compensatoriu

„În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce.

Cel mai elecovent mesaj rezultat din acest demers politic eșuat îl vizează pe Marcel Ciolacu. Abia ales președinte prin corespondență și sms, pe skype și pe mîini ridicate, Ciolacu a fost pus în situația neplăcută de a vedea că, în ciuda numărului copleșitor al voturilor primite, nu controlează PSD în aceeași proporție. Mai este cineva care are coada strecurată în acest partid (ca și în celelalte!) și atunci cînd este nevoie, cînd țara o cere, coada serviciilor se mișcă patriotic în favoara cui trebuie. Nu neapărat în interesul României sau al poporului său! Cu alte cuvinte, PSD-ul este un partid păpușat așa cum sunt și ziarele, televiziunile sau ONG-urile. Este vorba de un fenomen generalizat, nu neapărat din cauza abilității serviciilor noastre secrete, cît mai ales din nevoia menținerii unui control strict al echilibrului politic pe teritoriul celui mai avansat cap de pod al NATO. Importanța României și a Poloniei se vede chiar și la moțiuni de cenzură, la alegeri și la orientările din mass-media.