100 de preoţi au participat la procesiune

34 (1)

Peste 3000 de credincioşi, alături de aproximativ 100 de preoţi au participat, în prima duminică din Postul Paştelui, la evenimentul religios de cinstire al lui Dumnezeu, bucurându-se de darul credinţei şi al harului sfânt al icoanei, privită ca „Fereastră către Dumnezeu”.

Cea de-a doua zi a manifestării religioase „Duminica Ortodoxiei”, desfăşurată duminică a început în cursul dimineţii cu sfânta liturghie de la Biserica Icoanei, oficiată de un sobor de preoţi conduşi de Prea Sfinția Sa, Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureştilor.

Credincioşii au venit în număr impresionant pentru a participa cu pioşenie la slujba religioasă, după ce, încă de la primele ore ale dimineţii, au format cozi impresionante unde aşteptau, în linişte  pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni de la Mânăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi, adusă special la Biserica Icoanei, cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel.

După încheierea liturghiei, la Grădina Icoanei s-au adunat peste 3000 de credincioşi veniţi de la 44 lăcaşe de cult din sectorul 2, precum şi de la alte biserici din Capitală, purtând pancarte în mâini cu numele sfintelor lăcaşe de cult pe care le reprezentau.

Cu toţii au participat la o procesiune care s-a desfăşurat în jurul parcului “Grădina Icoanei” cântând cântece religioase şi purtând pe braţe icoane de la mai multe biserici şi icoane aduse de acasă, iar în fruntea lor s-a aflat icoana de la Mânăstirea Hadâmbu, urmată de un sobor de aproximativ 100 de preoţi.

La finalul procesiunii, în cuvântul său, Prea Sfinția Sa, Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureştilor, a vorbit despre importanţa memorabilă a Duminicii Ortodoxiei, care se sărbătoreşte din anul 843.

La ieşirea din parcul “Grădina Icoanei” enoriaşilor le-au fost sfinţite icoanele pe care le purtau în braţe de către o serie de preoţi în semn de cinstire a Sfintelor Icoane.

“Duminica Ortodoxiei” a fost organizată, pentru al şaptelea an consecutiv, de Arhiepiscopia Bucureştilor, Protoieria 2 Capitală şi Primăria Sectorului 2 şi se bucură de înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Citeste si...  Ziua Limbii Române, sărbătorită cu un Festival de C’Arte la Primăria sectorului 2