Avocatul Gheorghe Piperea a remarcat, urmărind declarațiile autorităților, că au mutat „vârful pandemiei”, nu mai e în perioada pascală.

„Arafat vorbeste des de razboi. Cica suntem “ca la razboi”. Cu cine ne razboim, totusi, ca sa stim cine sunt nemernicii?

Apropo, deja “varful pandemiei” nu mai e in perioada pascala. S-a mutat intre 27 apilie si inceputul lui iunie.

Ati “preceput”? Stam in casa cel putin pana la inceputul lui iunie.

Deci: ai grija ce iti doresti, ca s-ar putea sa ti se intample.

PS La razboi se fac si rechizitii de bunuri. Evident, nu de la corporatii. You know the rest”, a scris Avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că este foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită încă o lună în România și s-a referit și la cât va dura perioada în care trebuie menținute măsurile pentru prevenirea infectărilor: „Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut. Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut Depinde cum va evalua situația.”

Citeste si...  Raed Arafat susține că OUG pe sănătate este aberant și nu favorizează paciențul

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a estimat sâmbătă seara la Antena 3 cum vor evolua cazurile în România.

”Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru, sâmbătă seară, la Antena 3.

Acesta a spus că numărul îmbolnăvirilor depinde de respectarea măsurulor de către populaţie, de numărul de români care vin în ţară de sărbători, dar şi de pregătirea sistemului medical.