Social, Stiri

Drama în familia lui Ionuţ Anghel, băieţelul ucis de câini. Bunica a încetat din viaţă

La mai bine de un an de la moartea lui Ionuţ Anghel, băiatul de 4 ani ucis de câini în apropierea parcului Tei, o nouă dramă a lovit zilele trecute familia copilului.

ionut_44360100_04654300

Zilele trecute, o noua drama a lovit familia lui Ionuţ Anghel. Andreea Anghel, mama pustiului a scris pe contul ei de socializare urmatorul text: „RIP – Mamaia de la Buzau! Nu te vom uita niciodata”. Potrivit wowbiz.ro, femeia nu a vrut sa dea mai multe detalii despre aceasta drama. Majoritatea comentariilor venite ulterior au facut referire la o reintalnire in cer intre bunica si Ionut.

În septembrie s-a împlinit un an de la moartea lui Ionuţ Anghel. Sfârşitul cutremurător al copilului, sfâşiat de mai mulţi câini, a scandalizat opinia publică şi a împărţit România în două: pro şi anti maidanezi.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Familia lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de maidanezi, cere daune de aproape trei milioane de euro de la proprietarul terenului pe care s-a întâmplat tragedia şi de la Administraţia Domeniului Public, singurii inculpaţi din dosar.

Cea mai mare sumă o cere Andrei, fratele în vârstă de 6 ani, pentru că ar fi suferit un şoc dublu: trauma trăită în momentul atacului şi durerea pricinuită de pierderea fratelui său.

Şansele ca soţii Anghel să şi obţină daunele cerute sunt minime. Procurorii au pus sechestru doar pe terenul unde a avut loc atacul, evaluat la jumătate din valoarea despăgubirilor cerute, adică la 1,7 milioane de euro. Cum alţi vinovaţi nu au fost identificaţi, singurul care ar putea plăti este proprietarul terenului, Constantin Ciorăscu.

Procurorii îi reproşează acestuia că gardul său avea spărturi pe care nu le-a reparat şi astfel a permis accesul câinilor pe proprietatea sa.

Anchetatorii au scos de sub urmărire alte persoane care ar fi putut răspunde pentru moartea lui Ionuţ.

Procurorii au depus la dosar cererile lui Ciorăscu de a primi autorizaţie de la primăria sectorului 2 pentru a-şi repara gardul. Deşi anchetatorii recunosc în paginile rechizitoriului că autorităţile au întârziat eliberarea avizelor, primăria nu a fost trasă la răspundere.

Asociaţia care a eliberat câinele pe care l-a adoptat a scăpat de răspunderea penală. Procurorii recunosc faptul că unul dintre câinii care au participat la atac a fost adoptat şi trimis înapoi în stradă de ONG cu sprijinul autorităţilor, însă, din cauza legislaţiei haotice, nimeni nu poate fi considerat responsabil pentru moartea lui Ionuţ.

blank