Președintele PSD a anunțat că, în curând, va avea loc un nou congres extraordinar al partidului în luna martie. Printre motive se află reconfirmarea sa în pozia de șef al PSD și relansarea programului de guvernare.

„Voi propune colegilor din CEx convocarea unui congres extraordinar. Vă spun şi principalele motive pentru care o să le cer asta. Asistăm de o bună perioadă de timp la dezbateri aprinse în societatea românească, care este plină de turbulenţe, şi PSD trebuie să aibă o poziţie foarte bine definită în aceste dezbateri. De asemenea, vreau să redefinim şi să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupurile nedemocratice şi nelegitime asupra instituţiilor democratice. Să punem instituţiile de forţă în matca lor constituţională (…) Categoric da,( voi cere şi un vot de reconfirmare în funcţia de preşedinte -n.r.)”, a declarat Dragnea. 

 

„Azi definim o comisie de organizare a congresului, dacă e cazul, şi o comisie pentru modificarea statutului. Principalul motiv pentru care vreau să fac acest Congres este că este cadrul cel mai bun ca şi cei care au făcut şi transmis scrisori să vină să le dezvolte”, a completat preşedintele PSD.

Citeste si...  China se pregătește de un nou val de coronavirus