Zi plină pentru ministrul Agriculturii, Petre Daea și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, joi, la Târgul Indagra. Sub sloganul ”Alege Oaia”, cei doi au făcut un tur de forță pe la standurile din cadrul Târgului de Agricultură. unde au interacționat cu ciobanii, au probat căciuli din piele de oaie și au mâncat pastramă și brânză de oaie.

Campania „Alege oaia!”, propusă de ministrul Agriculturii, își propune să îi convingă pe români să consume mai multă carne de oaie. Și asta pentru că tipul acesta de carne nu este preferat de români, în general, cel mai mult fiind vândută carnea de pui dar și cea de porc.

Producătorii locali și ciobanii spun că modul în care este tratată oaia la noi în țară este nedrept. Astfel că i-au plimbat pe cei doi politicieni printre oi de diverse rase, din toate zonele țării. Teleormănean, Dragnea a poposit mai mult la standul unde erau rasele din zona din care se trage și a vorbit cu oierii. Un cioban i-a oferit chiar li o bâtă, pe care liderul PSD a măsurat-o îndelung, și a manevrat-o câteva secunde, declarând că este destul de grea, deși e din lemn.

Ministrul a vrut să dea un exemplu, astfel că s-a așezat la masă alături de producători, a încercat varietățile de țuică și mâncarea din carne de oaie, cu mămăligă.  Foarte jovial, Petre Daea s-a bucurat de aprecierile producătorilor, mulțumiți că le-a virat deja subvențiile agricole. Considerat ”de-al lor”, Daea a fost primit cu brațele deschise de toată lumea, demonstrând încă o dată că este cel mai popular dintre miniștrii Cabinetului Tudose.

Citeste si...
Iată la ce nivel a decis Guvernul Orban să aducă salariul minim pe economie

În ajutor i-a sărit și liderul PSD Liviu Dragnea.  Ajuns la Romexpo cu câteva ore mai târziu, Liviu Dragnea a fost așteptat de ministrul agriculturii și au vizitat împreună Târgul. Acesta a mers la standurile oierilor, a probat căciuli din blană de oaie și a gustat brânza de oaie și pastrama tradițională. Nu au lipsit din mediu slănina, jumările, cârnaţii, evident tot din oaie, dar și zacusca și dulceața făcută în casă. Cei doi au gustat țuică, dar și must, din struguri roșii.

Șeful social-democraților a admirat roșia tradițională, la un stand agricol, și nu a ezitat să o miroasă, pentru a vedea dacă este originară din România.

Oamenii veniți să viziteze Târgul au comentat prezența lui Dragnea la eveniment. Unii l-au așteptat să îl salute și să îi spună problemele, iar alții s-au mândrit că acesta provine din zona lor.

Dragnea, către un contestatar: Ce frumos ești!

Nu au lipsit nici ironiile. Aflat la un stand de pescuit, o persoană a comentat: ”Se interesează pentru Belina?”. Aceeași persoană a strigat ”Dragnea la pușcărie”, în timp ce liderul PSD dădea declarații. Dragnea s-a întors spre el și i-a replicat: ”Ce frumos ești”.

Nu au lipsit nici momentele artistice. Liviu Dragnea a ascultat cântelece formației de muzică populară, alături de colegul său din Guvern. Iar un producător a izbucnit în plâns, în timp ce le spunea că și-a primit subvenția, și nu știe ce să facă cu atâția bani. ”Vedeți că acum intră în avans, nu cu întârziere, cum făceai ceilalți”, i-a spus Dragnea, în timp ce ministrul Petre Daea l-a îmbrățișat pe bătrân.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.