Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a spus marți seară, în Parlament, liderilor județeni reuniți în ședința CEX, că nu va pune partidul „pe tavă” la alegerile prezidențiale pentru liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit surselor citate, vicepreședintele PSD Marian Oprișan a ridicat în CEX problema alegerilor prezidențiale.

„Oprișan a zis că ‘Hai să discutăm cu ALDE și dacă Tăriceanu e mai bun, să mergem pe Tăriceanu’. Dragnea a reacționat și a zis că ‘Nu știu ce deal-uri ai tu, dar eu discut de fiecare dată și nu am de gând să pun PSD-ul pe tavă’.

Un lider PSD ne-a mai spus că Oprișan a lăsat de înțeles în CEX că nu îl vede pe Liviu Dragnea prezidențiabil, fără să spună acest lucru explicit.

Citeste si...  Antonescu: PNL a făcut un demers de afiliere la PPE din 2003, dar a fost blocat de Tăriceanu

„Tăriceanu nu e dorit la prezidențiale, dar e bagat la înaintare pentru că de fapt unii vor să candideze Olguța Vasilescu”, mai spun surse din partid.

Reamintim că Oprișan a mai cerut în ședință un Congres PSD în acest an pentru că mandatul lui Liviu Dragnea expiră. În mod tradițional, candidatul PSD la prezidențiale a fost președintele partidului, astfel că alegerile cerute de Oprișan ar putea să însemne pierderea funcției de către Liviu Dragnea și a rampei sale de candidatură la prezidențiale.