Liderul PSD, Liviu Dragnea și-a dat demisia din funcţia de deputat, în ultimele zile ale mandatului precedent, pentru a nu beneficia de pensia specială, iar acum transmite un mesaj tranşat către proprii colegi, dar şi către adversari.

„Nu voi mai accepta, ca președinte al partidului, ca în acest parlament să se adopte sau să se inițieze un act normativ prin care se stabilesc privilegii sau beneficii grase pentru parlamentari. Întâi măsuri pentru cei care ne-au ales și abia la final pentru cei care sunt aleși”, a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD afirmă că s-ar fi aşteptat şi de la preşedinţii altor partide să explime asemenea poziţii în loc să facă „gesturi de politici”.

„M-am așteptat și de ce la cei trei președinți – Raluca Turcan, Traian Băsescu și Nicușor Dan – care au anunțat că vor să-mi invalideze mandatul să facă astfel de gesturi de politruci. Ar fi putut să facă același lucru și să arate că nu sunt ipocriți. Aduceți-vă aminte că au criticat această lege la vremea respectivă”, a mai afirmat liderul PSD.