Liderul PSD, Liviu Dragnea, a transmis, joi, un mesaj de Ziua Europei, în care afirmă că ”cea mai preţioasă realizare politică” a României este apartenenţa la Uniunea Europeană, iar Occidentul ”ne-a ajutat, ne-a deprins cu civilizaţia şi îi suntem îndatoraţi”

Liderul social-democrat spune, însă, că nu vrea să permită ”unora care se cred europeni până la trădare să angajeze România pe traiectoria unei colonii care s-a predat”.

”Azi e Ziua Europei. Este o zi pe care trebuie s-o cinstim, fiindcă Europa e noua noastră casă. Azi facem parte din lumea civilizată a Uniunii Europene şi asta e cea mai preţioasă realizare politică a noastră. Occidentul, de-a lungul istoriei moderne, ne-a ajutat, ne-a deprins cu civilizaţia şi îi suntem îndatoraţi. Dar e bine ca această datorie s-o plătim în moneda potrivită, în solidaritate şi respect, în corectitudine şi reciprocitate. Nu vreau să plătim această datorie cu contracte şi concesiuni forţate, cu porturi şi resurse naturale cedate, cu obedienţă politică şi cedare de suveranitate. Nu vreau să permitem unora care se cred europeni până la trădare să angajeze România pe traiectoria unei colonii care s-a predat cu tot cu lideri şi cu bogăţii”, a scris Dragnea pe Facebook.

Citeste si...  OPRESCU TRIMIS IN JUDECATA PENTRU... MULTE!

Acesta afirmă că România este ”nu datorează Europei decât o uriaşă recunoştinţă”.

”Toate celelalte calcule pe care Iohannis şi susţinătorii lui şi le fac se vor izbi de vigilenţa noastră, de demnitatea şi de mîndria acestui popor”, a mai scris Dragnea.