Liviu Dragnea va participa pe 9 mai la mitingul PSD de la Iași, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al partidului Codrin Ștefănescu. La aceeași dată va avea loc Summitul UE de la Sibiu găzduit de președintele Klaus Iohannis.

Mai multe organizații județene PSD au solicitat oportunitatea de a găzdui un miting cu ocazia Zilei Europei, pe 9 mai, a explicat, pentru MEDIAFAX, Codrin Ștefănescu. El a mai spus că reprezentanții PSD plănuiesc să se deplaseze în circumscripțiile electorale ale candidaților partidului la europarlamentare, la Iași având circumscripția electorală Tudor Ciuhodaru.

Totodată, pe viitor, sunt plănuite mitinguri electorale și la Galați, Teleorman, Dâmbovița, a adăugat Ștefănescu.

El a mai afirmat că mitingul de la Iași „nu are nicio legătură” cu Summitul UE de la Sibiu, care are loc în aceeași zi. Ștefănescu a spus că nu cunoaște programul premierul Viorica Dăncilă în acea perioadă.

Citeste si...  Ce pensie are Nadia Comăneci! Statul român îi dă, lunar, o sumă extrem de generoasă

Pe 12 aprilie, PSD a organizat, la Craiova, un miting de prezentare a candidaților la europarlamentare. Liviu Dragnea le-a mulțumit, a doua zi, într-o postare pe Facebook, „celor peste 45.000 de olteni care au venit”.

Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE.

Reuniunea va fi găzduită de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, o va prezida. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani