Socialiștii europeni au început sâmbătă campania electorală pentru Parlamentul European din 2019, prin desemnarea oficială a lui Frans Timmermans, în prezent vicepreşedinte al Comisiei Europene, pentru funcția de preşedinte, relatează site-ul Politico.eu.

Flancaţi de panouri uriașe de culoare roşie, prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez și Timmermans purtau blugi în timp ce dansau pe ritmurile melodiei „Bella Ciao”, o melodie preferată despre rezistența italiană din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, principalii membri ai centrului-stâng al continentului i-au adus un omagiu lui Timmermans, care va candida la funcţia de președinte al CE după retragerea din cursă a colegului său din cadrul Comisiei, Maroš Šefčovič, în noiembrie.

În discursul său de congres, Timmermans a pus un accent puternic pe luptele tradiționale ale stângii, promiţând o „puternică alianță cu sindicatele din Europa”, „o remunerare decentă pentru o muncă decentă”, un sistem echitabil de impozitare, o cooperare mai strânsă cu Africa și necesitatea lupta împotriva „lipsei de locuințe la prețuri accesibile în Europa”.

Citeste si...
Premierul României cere pedepsirea responsabililor de violențele din 10 august

El a mai spus că unul dintre proiectele sale de reper ca viitor președinte al Comisiei va fi „interzicerea violenței bazate pe gen”.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat, sâmbătă, la Congresul PES, că i-a spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia, pentru că nu se poate face niciun compromis, iar aceasta este „o linie roşie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.