Președintele PSD, Liviu Dragnea, își pregătește terenul pentru o candidatură la prezidențiale și lucrează pentru a obține susținerea unor instituții cheie. În acest sens, Dragnea a inițiat un proiect de lege prin care 10% din pădurile României ajung la Biserică.

Conform unei propuneri legislative inițiate de 7 deputați și senatori PSD Liviu Dragnea, Eugen Beijinariu, Maricela Cobuz, Iuliu Havrici, Alexandru Rădulescu, Virginel Iordache și Ioan Stan, în Legea nr.1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere ar urma să fie introdus un paragraf al cărui impact direct posibil va fi oferirea către biserici a dreptului de proprietate asupra unor păduri pe care le-a avut în folosință ori administrare. Așadar, este vorba de suprafețe pe care Biserica nu le-a deținut vreodată. 650.000 de hectare se află acum în această situație, adică 10% din suprafața forestieră a țării, informează Romaniacurata.

Citeste si...
Tudorel TOADER este la pământ! Dragnea i-a dat DECISIVA!

Dragnea, își netezestește terenul pentru prezidențiale. Proiect de lege 10% din pădurile României ajung la Biserică

Cum arată prevederea propusă:

Centrele eparhiale, protoieriile, mănăstirile, schiturile, parohiile, filiile și alte structuri ale unităților de cult dobândesc în proprietate suprafețe până la limita de 30 ha terenuri forestiere din fondul bisericesc al cultului căruia aparțin, recunoscut de lege, dacă acesta le-a avut în folosință sau administrare.

Potrivit expunerii de motive, semnată de cei 7 parlamentari, dobândirea proprietății pentru biserică este un mijloc de atingere a scopurilor misionar-filantropice pentru care este constituită și un act de de restabilire a adevărului istoric și juridic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.