Deşi Liviu Dragnea a afirmat că miniştrii Rovana Plumb şi Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, trebuie să îşi dea demisia din Guvern înainte de începerea campaniei electorale, premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că se va decide în Comitetul Executiv Naţional al PSD dacă acest lucru se va întâmpla. În replică, Dragnea afirmat la România TV că partidul ar avea o problemă dacă cele două ar refuza să plece.

„Chiar nu-mi permit să întru în divergență cu doamna prim-ministru. Eu am spus-o și o repet destul de clar: nu cred că este în regulă că un membru al Cabinetului să meargă în campanie folosind infrastructură ministerului. Dacă este nevoie să convocăm CEx pentru doamna Intotero și doamna Plumb, care au cerut partidului să le pună pe lista și acum au o problema, înseamnă că toți avem o problema. Dar nu cred că au o problema. Am înțeles că sunt pregătite”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a vorbit şi despre remanierea lui Tudorel Toader, care ar putea fi decisă într-un Comitet Executiv Naţional al PSD.

Citeste si...  Ion Iliescu Dezminte declaratiile dure la adresa lui Dragnea din Le Figaro

„În ceea ce îl privește pe domnul Toader, procedura este foarte simplă. La CEx ori doamna prim-ministu anunță că vrea să îl remanieze, ori colegi din CEx propune să fie remaniat. Eu nu o să propun să fie remaniat Tudorel Toader. Ce o să facă Toahnnis… nu e nimic nou. Să blocheze. Dacă o să ajungem acolo, o să discutăm atunci”, a explicat Dragnea.

Preşedintele PSD a refuzat să comenteze informaţiile că relaţia cu Dăncilă nu ar mai fi la fel de bună. „Dumnaei a fost plecată din țară, eu prin țară. Ne-am întâlnit probabil o jumătate de ora”, a declarat Dragnea, care l-a ironizat şi pe Tudorel Toader: „La Parlament ne-a spus domnul Toader că nu se justifică urgența (modificării Codului penal prin OUG, n.r.). Domnul Toader e al poporului român. Îl respect enorm pe acest om, dar nu vreau să discutăm toată emisiunea despre el.”