Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a răbufnit după scandalul ordonanţei de urgenţă pe tema justiţiei. Acesta îi critică pe Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader pentru că timp de luni de zile nu au luat o decizie.

Liviu Dragnea „Eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat. Vedeam aşa un fel de teatru. Îi vedeam pe unii de la Bruxells care ţipau şi ai noştri de la Guvern care şi ei ţipau ‘Cum vă permiteţi?’. Dar şi unii, şi alţii ştiau că nu se dă ordonaţa. Atunci pentru ce era acest teatru?

Domnul ministru Toader trebuie să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Mulți colegi au spus că intenția lui a fost să ridice aceste subicte să discutăm trei luni. Cer guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuție nesfârșită. Parlamentul începuse procedura de finalizare a codurilor după verificarea CCR. A fost o greșeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da această ordonanţă, ca să ajungă până la urmă să meargă cu 7-8 articole la Bruxelles, într-o mare umilință. Parlamentul trebuie să își urmeze cursul. Nu putem lasa să se discute despre niște teme parazite luni de zile. Aici doamna prim-ministru trebuia să ia o decizie: vrea să îl mențînă, nu vrea să îl mențină (pe Tudorel Toader în Guvern, n.r.)”, a declarat Dragnea.

Citeste si...  Parchetul General preia ancheta privind intervenția brutală a Jandarmeriei la protestul de vineri

Întrebat dacă în opinia sa Tudorel Toader ar trebui remaniat, Liviu Dragnea a răspuns: „Răspunsul este simplu şi sec: Nu mă interesează!” „PSD nu poate rămâne captiv nici la Toader, nici măcar la propriul guvern”, a mai adăugat presedintele PSD. .