Liviu Dragnea va finaliza, marți la Parlament, discuțiile cu primarii și liderii din 14 organizații județene ale PSD, despre pregătirile formațiunii pentru campania electorală înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai, potrivit mediafax.

Întâlnirea social-democraților va începe la ora 11.00.Marți următoarele 14 (organizații județene-n.r.) și am închis pregătirea cu județele ca să putem să ne apucăm de campanie, de caravane, de tot ce avem de făcut”, a declarat, luni, secretarul general PSD, Codrin Ștefănescu.

Întrevederea de marți vine după ce joia trecută și luni Dragnea și social-democrații din staff-ul național de campanie au discutat despre strategia la alegerile pentru PE cu cei din conducerile județene și primarii de orașe.

Joia trecută, președintele PSD s-a văzut cu primarii și președinții de consiliilor județene PSD din zona Nord-Est, Sud-Est și Sud Muntenia.

În prealabil întrevederilor de la Parlament, au existat și ședinte de lucru cu responsabilii din teritoriu, a anunțat coordonatorul de campanie și trezorierul PSD Mircea Drăghici.

Cu toate acestea, social-democrații nu au stabilit încă nimic, la întrunirea de luni, în legătură cu organizarea unor mitinguri în țară ale PSD.

La finalul întâlnirii de joi, Liviu Dragnea a anunțat că Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și Partidul Ecologist Român susțin lista PSD la europarlamentare. Liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu a precizat că recomandarea partidului a fost ca pe lista PSD să fie și preotul Cristian Terheș (acesta ocupă locul patru)

Citeste si...  PSD Dolj vrea să rupa gura târgului la europarlamentare

La rândul său, Dănuț Pop, președintele PER, a spus că susține lista social-democraților la europarlamentare, în schimb primind susținerea PSD pentru unele proiecte, cum ar fi brand național Dracula Park. El a salutat candidatura pe locul al doilea pe lista PSD a lui Carmen Avram Acolo „care e apărătorul României și al pădurilor, prin reportajele pe care le-a făcut”.

PSD are pe listă, înregistrată la BEC, 43 de candidați la europarlamentare. Partidul deschide lista cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram și senatorul PSD Claudiu Manda.

Alți social-democrați care completează lista sunt: Cristian Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Alin Pavelescu.

Campania electorală începe pe 27 aprilie și se încheie pe 25 mai, ora 7.00. Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai.