Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara că liderii europeni presiuni inimaginabile pe instanțele din România pentru a închide dosarul Laurei Codruța Kovesi, afirmând că vor ”vor neapărat să-și pună un procuror european în utrma unui troc politic, a unei negocieri ca la piață”.

”Asta cu liderii mai ușor. Lider ești când cel puțin în țara ta partidul din care faci parte ia niște voturi. Vorbim de niște oameni cu fuincții în Comisia Europeană, vorbim de oameni cu funcții în Parlamentul European, vorbim de lider PPE care vrea vrea să ajungă ajungă președintele Comisiei Europene și care face niște presiuni inimaginabile, impardonabile și inacceptabile pe instanțe, pe niște procurori din România să închidă niște dosare – exact (a Laurei Codruța Kovesi – n.r.) – să închisă niște dosare”, a declarat, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV, Liviu Dragnea.

El i-a acuzat pe liderii europeni de ”dublă măsură”.

”Asta nu e dublă măsură? La ei în țară așa se întâmplă, adică când au apărut marile cazuri de corupție cu niște megacompanii și din domeniul bancar și din alte domenii, din aceste țări, din Olanda, Franța, Germania – vorbim de prejudicii de sute de milioane de euro, nu i-am auzit să țipe la țările respective că acolo e corupție. Ba, dimpotrivă, am citit cu toții că o astfel de companie a făcut o înțelege cu procuratura din nu știu ce țară și, batista pe țambal, au plătit o amendă și s-a terminat. Vii și spui asta – de ce? Pentru că vor neapărat să-și pună un procuror european în urma unui troc politic, a unei negocieri ca la piață.

Citeste si...  România în procedură de infringement. Mediul are de suferit

Indiferent cine ajunge procuror, dintre cei doi, nu are legitimitate. A fost circ. Oare, procurorul care va ajunge șef, va fi corect, sau îi va răsplăti pe cei care au luptat pentru el?”, a mai spus Dragnea.