Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că Paul Stănescu, fost ministru al Dezvoltării, a votat împotriva Rovanei Plumb pentru lista de candidați la europarlamentare din cauza unor divergențe în privința unor sume dezangajate la POR, dar că acei bani nu au fost pierduți.

„Paul Stănescu a avut o intervenție pe care eu am apreciat-o, dincolo de divergențele noastre. El a spus că toamna, anul trecut, Rovana Plumb a spus că din cauza lui există să avem sume mari dezangajate la POR. S-a dovedit în final că nu a fost așa, ceea ce este foarte bine pentru România, 870 și ceva milioane de euro n-au fost pierduți și era normal ca Paul Stănescu să spună asta în CEx și l-am susținut. A fost o supărare cu care nu a fost de acord, aici nu l-am susținut. Ăsta e motivul pentru care a votat împotriva Rovanei Plumb, dar, separând acest lucru, eu i-am spus-o în CEx că nu a avut nicio vină, ba dimpotrivă POR a funcționat bine. S-au uitat astea, dar și când era Shevil (Shaideh-n.red.) acolo, nu erau acreditate Autoritățile de Management, nu erau făcut ghidurile și au recuperat foarte mult în 2017”, a susținut Liviu Dragnea, într-o conferință de presă, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD din Parlament.

Citeste si...  PMB a atribuit contractul pentru refinantarea emisiunii de obligatiuni din anul 2015

Paul Stănescu a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice până pe 26 noiembrie 2018, când și-a dat demisia. Pe 17 octombrie 2017 a fost numit viceprim-ministru în guvernul Mihai Tudose și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Rovana Plumb este actualul ministru al Fondurilor Europene, prima pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.