PSD se mobilizează pentru organizarea unui miting pentru familia tradiţională. Anunţul a fost făcut de liderul partidului, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

„Cea mai importantă decizie este cea legată de propunerea făcută colegilor mei este de a face un mare miting pentru susţinerea familiei tradiţionale”, a spus liderul PSD. 

Anunţul vine după ce înaintea CEx premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu preşedintele Liviu Dragnea, cu puţin timp înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, printre subiecte discutate fiind şi posibilitatea organizării, în luna mai, a unui miting de susţinere a Guvernului şi a programului de guvernare. Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis liderilor din teritoriu că ar dori ca 1 milion de oameni să iasă în stradă pentru a susţine măsurile din programul de guvernare.

 

În avans, şeful PSD, Liviu Dragnea a declarat că este mulţumit de activitatea Guvernului şi a infirmat probabilitatea unei remanieri. Totuşi, întrebat despre această posibilitate pe termen lung, având în vedere că în presă se discută despre astfel de ameninţări, Dragnea a spus: „Păi normal. Sunt nişte prieteni de-ai noştri care în fiecare săptămână trebuie să inventeze ceva, dar nu există (discuţii despre remaniere – n.r.). Probabil că în următorii 10 ani vor fi nişte remanieri, dar din câte ştiu eu, în perioada imediat următoare, nu”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, pe 11 aprilie, că până la acest moment nu s-a discutat despre o remaniere guvernamentală, fiind „prea devreme” pentru o astfel de acţiune. „Nu, nu s-a vorbit despre o remaniere. Este adevărat ca unii dintre miniştri merg cu viteza întâi, altii merg cu viteza a doua. Pana in acest moment nu s-a discutat despre nicio remaniere. Cred că este devreme sa vorbim despre acest lucru, avem două luni de când suntem la guvernare”,a afirmat Dăncilă, la Antena 3.

Citeste si...  Hans Klemm, ambasadorul SUA a fost convocat de urgență la MAE

Vasilica Viorica Dăncilă a spus că a avut discuţii cu miniştrii despre „foaia de parcurs” a fiecăruia. „Nu am să dau nume. Ceea ce va pot spune este că am avut discuţii cu miniştri, discuţii între primul ministru şi ministru. Fiecare ministru are o fişă cu programul de guvernare, fiecare trebuie să meargă, o foaie de parcurs. În luna în care trebuie să termine un obiectiv, trebuie să se încadreze în acea foaie de parcurs”, a detaliat premierul.

În spaţiul public a apărut infornaţia că prima remaniere a Executivului va avea loc după sărbătorile pascale, vizaţi find miniştrii Economiei – Dănuţ Andruşcă, Energiei – Anton Anton, Transporturilor – Lucian Şova şi Sănătăţii – Sorina Pintea.

Pe ordinea de zi a discuţiile din şedinţa CExN al PSD s-ar putea afla şi referendumul de modificare a Constituţiei, o iniţiativă cetăţenească a Coaliţiei pentru Familie. „Poziţia mea şi cred că şi a partidului este cea de anul trecut, este neschimbată. Susţinem această modificare a Constituţiei şi anume că famila este, căsătoria dintre un bărbat şi o femeie este temelia familiei”, a spus Dragnea, completând că propunerea vicepremierului Paul Stănescu care a propus ca referendumul să se desfăşoare la sfârşitul lunii mai va fi analizată şi „o să ţinem cont foarte mult de ce a spus domnul Stănescu”.

Liderii social-democraţilor au discutat, în şedinţa Biroul Permanent Naţional din 26 martie, posibilitatea organizării „referendumului pentru familie” în luna mai a acestui an, anunţa atunci vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu. „Conform graficului va fi referendum pentru familie. (…) Din toate calculele în luna mai ar urma să fie referendumul pentru familie”, a declarat Paul Stănescu, întrebat dacă referendumul va fi organizat în primăvara acestui an.