Președintele PSD Liviu Dragnea a cerut sâmbătă ca reprezentanții Ministerului Muncii și cei ai comisiilor parlamenentare de resort să înceapă discuțiile cu liderii sindicali pentru o nouă lege a Dialogului Social, spunând că orice negociere este acum imposibilă între muncitor și patronate, potrivit Mediafax.

„Ministerul Muncii, Comisiile de muncă să inițieze intâlniri cu liderii de sindicate pentru a porni la redactarea noii legi a dialogului social. Nu cred că vreo firma românească și-a permite să procedeze în felul ăsta în altă țară. Nici nu știu dacă e primită. Dar de ce un român de la Satu Mare nu poate avea salariu apropiat de un străin care muncește în țara respectivă?”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a făcut direct referire la protestul de la Satu Mare, acolo unde câteva sute de angajați ai fabricii Electrolux cer de câteva zile o majorare de 2 lei/oră.

Citeste si...
Orban: Sustinatorii lui Dragnea i-au numit pe protestatarii din 10 august derbedei şi drogaţi

„Sunt în grevă pentru că au cerut în plus la salariu 2 lei și nu li se acordă. Nu fac eu analiza economică, doar zic. 1.700 de lei e un salariu atât de mare? Plecând de la acest caz trebuie să spunem de ce s-a ajuns ca muncitorii români să fie tratați cu atâta dispreț pentru că această coaliție care vrea să sărăcească România, condusă de leneșul de la Cotroceni, a tăiat legea dialogului social așa încât nu mai au putere muncitorii să negocieze cu patronatele”, a spus Dragnea.