Dr Victor Cauni, şeful secţiei de Urologie de la Spitalul Colentina, a explicat pentru Antena 3 ce se întâmplă cu pacienții care sunt internați în unitatea spitalicească și au nevoie de operație, acum că spitalul va redeveni suport COVID. Potrivit medicului, au fost pacienți bolnavi care voiau să se infecteze cu COVID numai ca să îi pot opera.

Dr Victor Cauni:”Operaţiile pe care le avem programate vor fi făcute. Luni avem programate 15 operații și de luni nu vom mai face nicio internare pe secție, dacă pacientul nu are și COVID. Sunt pacienţi care au stat 6 luni şi au aşteptat 6 luni în care noi nu am putut trata niciun pacient fără COVID în spitalul Colentina” a explicat doctorul la televiziune.

”Noi vrem să putem lucra în zona de mix: COVID, non-COVID ca să nu discriminăm pacienti cu boli grave care nu au această infecție. Ar trebui să ne întrebăm câte sute de pacienti vor muri pentru că nu pot fi tratați de noi? Am avut pacienți bolnavi care voiau să se infecteze cu COVID numai ca să îi pot opera eu. Din punctul meu de vedere, cred că sistemul mixt este singurul viabil. Nici în străinătate nu sunt spitale COVID, sunt spitale care au grijă şi de pacienţi non-COVID şi de pacienţi COVID. Este o boală” a mai adăugat şeful secţiei de Urologie de la spitalul Colentina.

Citeste si...
După aglomerarea secțiilor ATI, medicii fac un apel disperat la români să respecte distanțarea socială